Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

CENA ZUBNÍCH NÁHRAD

OBSAH

Pradaxa patří mezi antikoagulancia, tedy léky, které se používají jako prevence srážení krve. Pradaxa je určena dospělým pacientům po náhradách kyčelního nebo kolenního kloubu jako prevence žilních tromboembolických příhod a pacientům s nonvalvulární fibrilací síní jako prevence cévních mozkových příhod a systémové embolizace. Léčivá látka dabigatran v lidském těle blokuje funkci trombinu, který má ústřední funkci v procesu srážení krve.

Zdroj: Lék Pradaxa a jeho cena pro pacienta

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

Cena

Zubní protéza je, jak napovídá název, výraz pro zubní náhradu, a to ne jen tak ledajakého druhu, proto i cena zubní protézy bude závislá na jejím typu. Typů zubních protéz je opravdová přehršel, a zdaleka se nejedná pouze o populární formu ve stylu „cvakaček“ – zasunovacích klapacích čelistí pro bezzubé lidi. Naopak, správný výrobce a distributor zubních náhrad dnes nabízí celou řadu umělých chrupů i jednotlivých zubů, či dokonce zubních částí a náhrad, spolu s bohatým výběrem lepidel. Správné lepidlo na zubní protézy je totiž u některých druhů náhrad chrupu nezbytností, jak nás denně přesvědčují televizní reklamy. Cena takových výrobků se pak liší podle výrobce a nákladů na výrobu či implantaci zubních náhrad, řádově se můžete při placení dostat od několika set korun po desítky tisíc.

Zubní protézy hrazené pojišťovnou

Informujte se u svého zubního lékaře o nároku na novou zubní protézu každé 3 roky. Tyto zubní protézy jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Cena zubních protéz

  • Implantologická analýza OPG, rentgen, studijní modely, naměření – 1 000 Kč
  • Alpha-Bio – Izrael – fixtura, abutment – 20 000 Kč
  • Hybridní totální náhrada kotvená na 2 implantátech – 40 000 Kč
  • Sinus – lift – 10 000 Kč
  • Augmentace (dle rozsahu) – 5 000 – 12 000 Kč

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZA DEFLEX BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír Ulrich.

Prosím o adresu - telefon a jméno v Brně,t. kde by mě mohli opravit horní protézu, která se mi zlomila uprostřed horního kovového oblouku v místě kde neni zub.
Protože jsem již v důchodovém věku = rok narození 1934 byl bych velice potěšen jen možností protézu opravit, nikoliv nechávat zhotovit novou.
Děkuji předem za potěšující informaci. Jsem t.č. po čerstvé operaci pravého kyčelního kloubu
S pozdravem Radomír Ulrich

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní laboratoř DENTUM

PROVOZNÍ DOBA
Po-Pá: 8.00 – 15.30
Polední přestávka:
13.00 – 14.00

KONTAKT
Telefon laboratoř:
532 232 868
Mobil:
732 230 426
E-mail:
info@dentum.cz

ADRESA
Areál FN Brno
stará zástavba – PAVILON C
Jihlavská 20,
625 00 BRNO

Pro případ, že nepochodíte v Brně, tak přikládám kontakt na rychlé opravy snímacích zubních náhrad v Praze tel. 777 744 996, adresa Werichova 1145/23, Praha 5, 152 00. Můžete jim to tam poslat poštou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protéza deflex brno

Lepení zubních náhrad

Fixační krém se nanáší na očištěnou a suchou zubní náhradu, respektive na tu její plochu, která je v kontaktu s dásněmi a patrem. Vyplňuje prostor a zahlazuje případné spáry mezi sliznicí a umělým chrupem. Je nutné zdůraznit, že fixační krém se nehodí na korekci značně opotřebených nebo špatně doléhajících zubních náhrad. Závažné nedostatky vašeho umělého chrupu odstraní jen stomatolog nebo zubní technik. Naproti tomu však může fixační krém výrazně zlepšit doléhavost a sílu skusu i u vysoce kvalitních a dobře přiléhavých protéz. Při užívání fixačního krému se vždy řiďte návodem výrobce.

Funkce a vlastnosti fixačních krémů:

  • napomáhají rychlejšímu návyku na umělý chrup;
  • zvyšují stabilitu zubní náhrady a tím také možnost silněji kousat;
  • chrání sliznice před mechanickým poraněním zubní náhradou;
  • zabraňují pronikání zbytků jídla pod zubní náhradu;
  • po fyzické i psychické stránce navozují větší komfort při užívání zubní náhrady.

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÍ ZUBNÍCH KANÁLKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míla.

Dobrý den.Jsem objednána k zubnímu lékaři na čištění zubních kanálků, odborný výraz neznám, abych si to našla v hrazených úkonech. Lékař za to bude požadovat 3600Kč, zdá se mi to čáastka vysoká. Hradí to pojišťovna? Jsem u VZP
Děkuji a přeji hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odborný název pro čištění zubních kanálků je endodoncie. Jedná se o výkon, který si pacient hradí sám. Není to přímo nadstandardní péče a uvedená částka tomu odpovídá. Jestliže si o tom myslíte, že by vám to pojišťovna měla zaplatit, tak se zkuste zeptat přímo jich. Tady jsou kontakty na VZP: www.vzp.cz/kontakty

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam stomatologických úkonů hrazených zdravotní pojišťovnou

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Je možné že můj zubař po mě požaduje 10 tis za dolní snimatelnou protézu ? Není to moc ? Moje mamka platila u svého zubaře jen 800. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nechte si udělat zubní protézu u zubního vaší mamky. Alespoň zjistíte, jestli vám ji udělá taky za 800 a hlavně jak s ní potom budete spokojená. Zubaře si můžete zvolit, kterého chcete. Cena zubních protéz je velmi rozličná a může se lišit o tisíce. Hledejte a zkoušejte, co se vám nejvíce vyplatí.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Komplexní vyšetření dutiny ústní

Tato komplexní prohlídka u zubaře je pro pojištěnce zdravotních pojišťoven zdarma, plně ji hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je její cena 750 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

Celkové komplexní vyšetření dutiny ústní je zaměřeno zejména na:

  • kvalitu prováděné ústní hygieny,
  • diagnostiku postižení tvrdých zubních tkání (diagnostikují se kazy zubů, vrozené či získané defekty skloviny či dentinu),
  • diagnostiku onemocnění parodontózou,
  • diagnostiku onemocnění sliznic dutiny ústní,
  • analýzu skusových poměrů, případně diagnostiku přítomných ortodontických vad.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Bílá výplň (bílá plomba) na místě zubních kazů

Tento zákrok pojišťovna nehradí a plně si ho hradí pacient, Cena bílé výplně je závislá na velikosti, respektive rozsahu té výplně a druhu použitého materiálu a činí v rozmezí od 1 612 Kč do 2 308 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Odbornou preparaci s pomocí caries-detectoru, což je barevný indikátor kazu umožňující dokonalé odstranění infikovaných zubních tkání – zubních kazů.
  • Zhotovení výplně za použití Kofferdamu. Kofferdam je specielní gumová fólie / blána, která zaručí dokonale suché pracovní prostředí, nutné pro dlouhou trvanlivost bílé plomby a její větší odolnost vůči vzniku nového kazu.
  • Při zhotovení bílé výplně budou použity přesně definované techniky vrstvení bílé hmoty a vytvrzení bílé výplně bude pomocí speciální LED lampy s takzvaným "pomalým startem", která minimalizuje smrštění výplňové hmoty při tuhnutí. Tímto postupem se zajišťuje lepší utěsnění bílé plomby v zubu a minimalizuje se tím také spára mezi výplní a zubem, ve které nejčastěji dochází k opakování zubního kazu.
  • Po zhotovení bílé plomby bude provedeno její vyleštění pomocí speciálních leštících nástrojů a past do vysokého lesku, které prodlouží trvanlivost výplně a výrazně vylepší estetický efekt.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibi.

Ano, teoreticky je to dobrý nápad vyzkoušet doktora maminky, ale záleží na něm, jestli Vás přijme. Jinak záleží taky na typu protézy, na pojištovně, na použitém materiálu a na vybavení ordinace a na spolupráci s laboratoří....žádný doktor Vám neudělá protézu bez laboratoře. obecně platí, že každý Pojištěnec má nárok na základní ošetření a základní protetickou náhradu. Např. totální (celkovou) náhradu - protézu - by jste měl mít zdarma, pojištovna platí cca 3600 kč, z toho se musí zaplatit laboratoři cca 2200,- kč no a z toho zbytku peněz je to prý pro ordinaci nedostačující, nevím...
U celkových protéz placené pojištovnou by se správně nemělo nic platit, to samé platí u částečných snímatelných protéz s jednoduchými retenčními sponami (drátěnýmí).....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

No nevím,ohledně ceny jsem byla šokovaná.U nás v Klášterci nad Ohří je nedostatek zubních lékařů.Horní zuby,kde jsem měla 8 svých zubů,zbroušené a nasazené keramické.Cena 62.000Kč.Třikrát všechno spadlo,zlomily se a protož euž nebylo za co uchytit a zacementovat.(hodně zbroušené moje zuby,vypadaly jak jehličky)všechny musely být vytrhané.Dolní zuby:zubní tvrdá náhrada na kovové háčky(chybí 3 zuby)Nepruží a ulomila mi dva zuby.Cena této zubní náhrady 7.800 Kč.Měla být hrazená pojišťovnou.Zjistila jsem,že úhrada byla zaplacena 4.200Kč.Nevím co jsi o tom myslet.Mám strach kolik zaplatím za celkovou zubní náhradu(má být hrazená pojišťovnou ale nevím kolik mi zas napočítají)A jak bude sedět.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Diskuze

V diskuzi ÚHRADA ZUBNÍ PROTÉZY POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA .

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem dostala náhradu na vytržené zuby než se zhojí rány platila jsem za ni 2036kč.až dostanu protézu 4 zubu bude mě to stát necelých 15000 jsou to spodní zuby,mohu žádat pojišťovnu o příspěvek?mám 211.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Nirová.

Mám nárok na nějakou úhradu zubních implantátů předních pěti horních zubů? Mám platit 15 000 kč.

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Ošetření kořenového systému zubu (endodontické ošetření)

Cena endodontického ošetření (vytržení nebo vytažení nervu a vyčištění zubních kanálků) se pohybuje v závislosti na počtu kořenových kanálků, počtu návštěv, časové náročnosti a na použitých materiálech. Za zub s jedním kořenem činí cena endodontického vyšetření 2 884 Kč. U zubu s více kořeny, kdy jsou kořeny ošetřeny ve dvou návštěvách, tak cena za první návštěvu - dezinfekční fázi činí 3 732 Kč. Za ošetření každého dalšího kořene při druhé návštěvě cena činí 1 322 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Preparaci s pomocí caries-detectoru - barevného indikátoru kazu pro dokonalé odstranění infikovaných zubních tkání – kazů v zubu.
  • Zhotovení výplně za použití Kofferdamu. Kofferdam je specielní gumová fólie / blána, která zaručí dokonale suché pracovní prostředí, nutné pro zamezení průniku infekce z dutiny ústní do kořene zubu. Použití Kofferdamu zvyšuje dlouhodobou úspěšnost léčby "mrtvého zubu". Kofferdam v optimálním případě dokáže omezit výskyt zubních váčků až o 95%. S použitím Kofferdamu při tahání nervu se eliminuje následný častý zubní váček.
  • Přesné měření délky kořenového kanálku pomocí digitálního rentgenu i pomocí apexlokátoru.
  • Použití nejkvalitnějších nikl-titanových kořenových nástrojů, jejichž pružnost umožňuje proniknout i do extrémně zakřivených kanálků, které by jinak byly považovány za neošetřitelné. Tím je zároveň minimalizováno riziko zalomení nástroje v kořeni zubu a následné nutnosti jeho vytržení.
  • Dle vhodnosti tvaru kořene se může použít speciální motor pro strojové opracování kořenů.
  • Při opracování kořenových kanálků se použije EDTA, což je materiál, který otevírá uzavřené průduchy v kořeni zubu a umožní tak kvalitnější vyčištění kořene od infekce.
  • Plnění kořene pomocí různých forem přírodní gutaperči od čípků po nahřívanou tekutou gutaperču pro dokonalé zaplnění různých tvarů kořenových kanálků bez dutin a bublin.
  • Výsledkem je pak vysoce kvalitní homogenní kořenová výplň dosahující přesně ke špičce kořene.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu

Porcelánové fasety

Fasety (i fazety) se používají k estetické korekci chrupu – ke změně barvy a tvaru zubů, k uzávěru mezery (diastema) mezi zuby, k drobným úpravám sklonu rotovaných zubů. Zhotovení faset není možné u každého pacienta, záleží na pečlivém posouzení poškozených zubů, skusu pacienta a dalších faktorech. Jedná se o speciální typ zubních náhrad, které nekryjí celý zub, nýbrž jen jeho přední část. Využívají se jako estetická rehabilitace předních ploch zubů ve viditelném úseku chrupu, nejčastěji horních řezáků. Fasety mají tloušťku 0,4–0,8 mm a jsou většinou keramické, vzácně z fotokompozitního plastu.

Postup: Klasický zákrok představuje obvykle šest keramických faset na řezácích a špičácích horní anebo dolní čelisti. Pomocí keramických faset se pacient může zbavit například neestetických mezer mezi předními zuby, vadného zabarvení a postavení zubů, anomálií v postavení předních zubů, estetických vad vzniklých v důsledku fraktur nebo erozí zubů nebo mnohočetných výplní (plomb) na předních zubech. Zub se jemně preparuje (jen 0,3–0,5 mm) na přední plošce viditelného úseku chrupu, takže pacient přichází jen o minimum vlastní tvrdé zubní tkáně na rozdíl od postupu při zhotovení celokeramické korunky. Jedná se o velmi náročný proces. Fotokompozitní fasety může udělat zubní lékař během jedné návštěvy přímou metodou na pacientovi nebo je možné fasety zhotovit po sejmutí otisku ve spolupráci se zubní laboratoří během dvou návštěv. Poslední metodou je zhotovení faset frézováním z keramického bloku CAD/CAM systémem Cerec. Fasety se připevňují adhezivní technikou. Aplikace keramických fazet probíhá v lokální anestezii, jedná se tak v podstatě o bezbolestné ošetření.

Výhody: Vynikající estetický efekt. Vynikající biologická snášenlivost.

Nevýhody: Nelze je zhotovit u stoliček, u lidí, kteří skřípou zuby, při poruchách skusu, u klínovitých defektů či nekvalitní skloviny.

Životnost: Fasety nevyžadují žádnou následnou údržbu z rukou lékaře, mají delší životnost a díky použitému materiálu se dosahuje perfektních estetických výsledků. Životnost kvalitní celokeramické fasety zhotovené přesnou CAD-CAM technologií je několik desítek let. Je nutné si ale uvědomit, že faseta je fixována na přirozeném zubu, který může být postižen zubním kazem. Pro dlouhodobou životnost faset je tedy důležité dodržovat správnou hygienu dutiny ústní a také docházet na pravidelné preventivní prohlídky chrupu.

Cena: Cena je individuální a pohybuje se od 5 750 Kč.

Zde můžete vidět, jak vypadají porcelánové fasety.

Zdroj: Porcelánové zuby

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCEROL CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Připravila jsem pro vás přehled cen, kde je vidět aktuální nejlevnější cena glicerinu nebo také glycerolu na českém trhu. Přehled cen je zde: www.zbozi.cz/?q=glyc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerol cena

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Dakujem za odpoved!
U nás na v Stúrovskej oblasti lekárnach to ani nepoznajú,za to by som chcela vediet ci by sa to nedalo objednat cez internet. Dakujem,cakám za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, višněvského balzám se dá objednat na internetu, tady je vidět jeho nejlevnější cena a seznam lékáren, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=vi%C…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP