Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

CIBULE A WALFARIN

OBSAH

Nežádoucí účinky Warfarinu

U příbalového letáku každého léku se najdou nežádoucí účinky a walfarin samozřejmě není výjimkou. Jeho nejvážnějším nežádoucím účinkem je riziko krvácení, i proto se v některých případech doporučuje neprodleně kontaktovat lékaře. Lékaře by pacient měl vyhledat, pokud krvácí z nosu déle než deset minut, objeví krev v moči (případně i při zvracení), nebo ve stolici (případně stolice má černou barvu), pokud se mu nadměrně tvoří modřiny bez zjevné příčiny, při neobvyklých bolestech hlavy. U žen je pak třeba sledovat i neobvykle silné menstruační krvácení, nebo krvácení mimo cyklus. Lékaře je také vhodné vyhledat při neobvyklých pocitech únavy / slabosti, jestliže pacient kašle krev, či krvácí z nosu, dásní nebo uši, jestliže se u něj objeví neobvyklé otoky, nebo má potíže s dechem. Stává se, že pacient s předepsaným lékem warfarinem má také horší průběh různých běžných onemocnění (nastydnutí, horečka atd.), i v takovém případě je vždy vhodné vyhledat lékařskou pomoc a svůj stav konzultovat s lékařem.

Při užívání warfarinu ale může být problematické i třeba obyčejné říznutí nožem v kuchyni, pokud by taková rána nepřestala do pěti minut krvácet, je lepší vyhledat lékařskou pomoc. Stejně tak ale i při různých poraněních, u kterých je možné, že zároveň došlo i k vnitřnímu krvácení (například autonehoda, zranění hlavy atd.)

Nežádoucí účinky jsou při užívání tohoto léku i u těhotných žen, kromě toho že u žen i u plodu může způsobit krvácivé komplikace (především do centrálního nervového systému) během těhotenství, tak má warfarin také velmi negativní účinky na vývin plodu. Může způsobit nejen spontánní potrat, ale i úmrtí plodu jak před porodem, tak i časně po něm. Mimo to může také u plodu vyvolat řadu vrozených anomálií (př. poškození zraku, poškození centrální nervové soustavy). Jeho nežádoucí účinky jsou velmi vysoké, a i proto lékaři ženám doporučují přejít na jiný lék i v okamžicích kdy těhotenství jen plánují. Nejhorší důsledky má totiž podání warfarinu během prvního trimestru těhotenství.

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Cibule na vypadávání vlasů

Cibulovou tinkturu smíchejte s odvarem z dubové kůry a vetřete do vlasů. Příprava tinktury: Nadrobno nasekejte 2 větší cibule a louhujte 10 dní v 1/2 litru režné kořalky.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Diskuze

V diskuzi RUTIN, ASKORUTÍN, WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Palkovičová.

Užívam Walfarin. Veľmi často mi práskájú žilky v oku. Môžem užívať Askorutín, alebo Rutin spolu s Walfarinom. Ďakujem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rutin, Askorutín, Walfarin

Cibule s cukrem

Ingredience: 3 cibule, trochu cukru

Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na talíř, posypeme cukrem a necháme, aby cibule pustila šťávu, poté rovnou zkonzumujeme 2 lžíce této šťávy.

Dávkování: Podává se po každém druhém jídle. Cibule s cukrem je vhodná již pro děti od 6 a půl měsíců.

Účinky: Cibule s cukrem je zázračný elixír, který pomůže nejen na kašel a nachlazení, ale i na škrábání v krku, rýmu, zánět průdušek nebo i chřipku.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Poradna

V naší poradně s názvem KETOZA JSMÍ SE JÍST CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

zajímalo by mne za se při ketonové dietě smí jíst cibule .
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Keto dieta je založena na omezení příjmu sacharidů. Cibule patří mezi potraviny s nízkým obsahem sacharidů a je tedy vhodná při ketóze. Tady je recept na cibulové kroužky (2 porce):
Ingredience
- velká žlutá cibule nakrájená na kolečka
- kokosová mouka 30 g
- 40 g parmazán, strouhaný
- špetka soli podle chuti
- jeden malý stroužek česneku
- špetka mletého černého pepře
- 1 vejce
- 125 ml kokosového oleje, rafinovaný, pokud nemilujete kokosovou chuť

Postup
Pokyny jsou pro 2 porce. Upravte podle potřeby.

Kokosový olej zahřejte na velké pánvi, na nízkou teplotu.
Zatímco se olej zahřívá, rozšlehejte vejce spolu s trochou kokosové mouky a špetkou soli. Rozšlehejte, dokud se ingredience nespojí. Potom nasypte zbytek všech suchých ingrediencí do středně velké mísy.
Pomocí vidličky každý cibulový kroužek důkladně navlhčete rozšlehaným vejcem, potom cibulový kroužek zvedněte a upusťte do moučné směsi. Lžičkou nahrňte mouku na celé kolečko a poté jemně přendejte kroužky na talíř.
Do pánve přidejte několik prstenů a mezi jednotlivými prsteny ponechte mezeru. Smažte asi 3–4 minuty na každou stranu, dokud není zlatohnědá, a poté vyjměte na talíř vystlaný papírovými ubrousky, aby vychladla. Pokračujte v tomto procesu, dokud není hotovo, a poté posypte solí podle chuti.

Tipy
Použití vidličky, kleští nebo špachtle usnadní jemný způsob, jak otočit cibulový kroužek bez narušení obalu.

Pokud nemáte rádi kokosový olej, můžete smažit na sádle nebo jiném tuku odolným proti vysokým teplotám.

Uvedený obal může být docela tlustý a tuhý, zjemnit ho můžete smetanou nebo vodou, a smícháním všech ingrediencí dohromady a vyrvořením konzistence jako těsto na palačinky. Poté do toho ponořte cibulové kroužky a jemně vložte do mírně zahřátého oleje.

Zdroj: diskuze Ketoza jsmí se jíst cibule

Rozkrojená cibule v místnosti

Syrová cibule má neuvěřitelné antibakteriální schopnosti. Syrovou cibuli rozkrojte a dejte ji do místnosti, ve které se nacházíte. Cibule vyčistí místnost od choroboplodných bakterií. Tuto cibuli již nekonzumujte, vstřebáním bakterií se stává toxickou.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Diskuze

V diskuzi WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana janú.

Dobrý den, beru walfarin 10mg,naměřili mi 1.2 ,nevím jestli je to dobře nebo ne-
Dekuji za info

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Walfarin

Recept na obklad z cibule

V některých situacích může být vhodnější použít obyčejný cibulový obklad bez přimíchané soli. I bez soli to může fungovat velmi dobře. Sůl je zde hlavně pro extra čerpací sílu, kterou se vytáhne voda v koleni. Zde je návod, jak vyrobit lék z cibule na vodu v koleni. Namelte nebo nakrájejte najemno tolik cibule, aby pokryla oblast, které chcete pomoci. Do cibulové kaše přidejte sůl v poměru 2:1, to znamená, že na 1 šálek nakrájené cibule byste přidali asi 1/2 šálku soli. Nejlepší je mořská sůl a v každém případě je nejlepší použít sůl, která není jodizovaná.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARTIN CERNOTA.

DOBRY DEN,JAK JE TO S WARFARINEM A CIBULI??MUZE SE CIBULE??DEKUJI ZA ODPOVED,CERNOTA M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechno, co je rostlinného původu, i cibule, obsahuje vitamín K a ten je nutné při léčbě Warfarinem hlídat. Cibule ale obsahuje vitamínu K jen málo a může se proto konzumovat bez omezení. Jedna velká cibule obsahuje 0,6 mikrogramů vitamínu K. Denní limit pro příjem vitamínu K činí 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Pro dosažení tohoto limitu by bylo nutné sníst 150 velkých cibulí, a to nikdo nepozře. Cibule, stejně jako těstoviny, rýže, knedlíky a maso se mohou konzumovat v libovolném množství, i když se užívá Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a cibule

Ošetření vlasů

Po cibulových kúrách si hlavu umyjte tak, jak to běžně děláte. Aplikovat vlasové zábaly je potřeba 2x až 3x do měsíce. Pokud by vám náhodou cibule podráždila pokožku, zřeďte příště cibulovou šťávu s čistou vodou, aby byla méně koncentrovaná.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Bromová.

Ještě jsem se chtěla zeptat, zda můžu jíst syrovou cibuli?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Může se jíst u walfarin dušené kedlubny.

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání Warfarinu

Cibule

Cibule má antiseptické a antimikrobiální vlastnosti, které dovedou zmírnit bolest zubů tím, že zabijí bakterie a zmírní nebo zastaví infekci. Při prvním náznaku bolesti zubů žvýkejte několik minut syrovou cibuli. Pokud už nejste schopni ani žvýkat, pak vložte kousek cibule přímo na špatný zub nebo dáseň a nechte působit.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Mohu při uživání walfarinu užit paracetamol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Paracetamol je doporučeným lékem proti bolesti pro příležitostné užívání při užívání Warfarinu.
Nicméně užívání více než malých občasných dávek paracetamolu nebo jejich užívání po delší dobu, může zvýšit váš mezinárodní normalizovaný poměr (INR) a způsobit zpomalení krevní srážlivosti. To znamená, že zde existuje riziko krvácení a je pravděpodobnější, pokud se paracetamol užívá v dávkách vyšších než 2 g (4 tablety) denně po dobu delší než několik dní.
Pokud paracetamol interaguje s warfarinem a ovlivňuje INR, tak nejvýraznější účinky se zaznamenávají mezi prvním a třetím týdnem po začátku užívání paracetamolu, ale účinky mohou být pozorovány dříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Jak působí cibule na vlasy

Cibule má v sobě velmi prospěšné látky, které hrají důležitou roli při posilování růstu vlasů. Obsahuje nejen síru, která má přímo kouzelný vliv na vlasy, ale i spoustu vitamínů a minerálních látek jako draslík, hořčík, germanium, vitamín B6 a vitamín C. Ty jsou pro vlasy a vlasovou pokožku velmi důležité. Cibule umí stimulovat a aktivovat vlasové cibulky a podpořit vlasy v růstu. Takže pokud chcete mít vlasy zdravé a krásné, určitě vyzkoušejte cibulovou masku. Jak správně použít cibuli na vlasy se dozvíte v našich receptech.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Leitnerová.

Prosím mám dotaz , byl mi nasazen walfarin 5 a delší dobu užívám tramal kapky. Je to vhodná kombinace ? V propouštěcí zprávě jsem si přečetla , že jsem byla poučena o dietě, ale nikdo mě nepoučil.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důvěřujte svému lékaři a užívejte vše, jak vám bylo předepsáno. O podmínkách diety se poraďte se svým lékařem, který vám předepisuje warfarin. Jen on zná nejlépe váš stav a míru potřebné warfarinace a může lépe určit, které potraviny můžete konzumovat, a které léky můžete k tomu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Walfarin

Účinky cibule na vodu v koleni

Cibule uvolňuje ucpání mnoha druhů tekutin pod kůží, včetně krve, která způsobuje modřiny, a ucpané lymfy, která způsobuje otoky a bolest. Cibuli použijte jako obklad, jemně nasekanou, rozmixovanou nebo namletou a aplikujte přímo na čerstvou nebo starou modřinu, nebo ji použijte jako preventivní opatření na oblast, kde by se mohla vytvořit modřina. Je-li zapotřebí větší tažná síla, přimíchejte 1/3 až 1 stejný díl kuchyňské soli.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem MUMIO ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária.

Dobrý deň, užívam walfarin a chcela by som vedieť, či sa môže zároveň užívať mumio, ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mumio je černá pryskyřice pocházející z Asie. Obsahuje minerály a stopové prvky. Ty nijak neovlivňují účinky Warfarinu. To ale neznamená, že je jeho užívání během léčby Warfarinem bezpečné. Za bezpečné ho lze označit teprve po ověření, že neovlivňuje léčbu Warfarinem, a to testem srážlivosti krve po prvním týdnu užívání. Domluvte se se svým lékařem, že hodláte užívat mumio, aby dohlédl na bezpečnost této kombinace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mumio účinky

Doba působení léku z cibule na vodu v koleni

Nejlepší čas na aplikaci obkladu z cibule se solí je v noci, takže s ním můžete spát a ráno ho odstranit. Minimálně ho nechte působit alespoň dvě hodiny. Při jeho odstraňování můžete ucítit, že cibule bude mít zvláštní zápach. To je z tekutin vytažených obkladem. Mějte po ruce igelitový sáček, do kterého celou věc hodíte pro pohodlnou likvidaci. Někteří lidé si stěžují, že vůně cibule přetrvává na kůži i po sejmutí obkladu. Pokud je to nežádoucí, tak cibulový zápach lze snadno odstranit omytím pokožky mýdlem a poté potřením postižené oblasti citrónovou šťávou. Jeden noční obklad obvykle stačí k odstranění většiny stavů. Při těžkých situacích, jako je dlouhodobé ucpání plic nebo staré zranění, můžete obklad opakovat podle potřeby.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN MĚŘENÍ HODNOTYQ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rerkova.

mám naměřenou hodnotu Q 1,6 prosím je to málo zeleniny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ideální hodnota je 2,0 až 3,0. Vy máte 1,6 a to znamená, že krev je hustší než má být. Nejspíše od svého lékaře dostanete silnější dávkování Warfarinu. A ptáte-li se, jestli muže nízké hodnoty Q způsobit zelenina, tak odpověď je ano. Vitamín K obsažený v zelenině zeslabuje účinky Warfarinu. Čím více zeleniny, tím nižší hodnota Q. Určitě nezůstávejte v tomto stavu a spolupracujte s lékařem na stabilizaci své krevní srážlivosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Walfarin měření hodnotyq

Cibule s medem

Ingredience: šťáva ze 3 cibulí, 1 lžička medu

Recept: Smíchejte šťávu z cibule a med a naneste na vlasy. Nechte působit cca 8 hodin. Med dokonale zklidní podrážděnou vlasovou pokožku a má léčivé vlastnosti. Med umí vlasy zesvětlit – a není to žádný výmysl. Děje se tak proto, že obsahuje enzym produkovaný včelami, který umí rozkládat cukr na peroxid vodíku. Rozhodně neaplikujte med na vlasy samotný, pokud jej samozřejmě nechcete použít jako totální depilaci svých vlasů. Krásné zesvětlené vlasy získáte, pokud jej společně s cibulí necháte na vlasech působit alespoň uvedených 8 hodin.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Červená cibule a med

Ingredience: 2 až 4 červené cibule dle délky vlasů, 1 lžíce medu

Recept: Vymačkejte šťávu z cibulí. Můžete použít mixér, ještě lepší bude odšťavňovač. Do šťávy poté přidejte 1 lžíci medu a dobře promíchejte. Aplikujte do vlasů a chvíli pokožku hlavy jemně masírujte. Potom nechte asi 15–30 minut působit. Vůně je silná, pro někoho možná až nepříjemná, ale stojí to za to. Pokud nikam nespěcháte a máte čas, můžete nechat masku působit klidně hodinu. Po tomto ošetření si vlasy umyjte jako obvykle. Je nezbytné zopakovat toto ošetření dvakrát až třikrát za měsíc, pak uvidíte ty úžasné výsledky.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Pečený pstruh na cibuli

Ingredience: pstruh (vykuchaný), mořská sůl, kmín, 1 větší cibule, olivový olej

Postup: Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a položíme do zapékací mísy nebo pekáče. Pstruha omyjeme, osolíme (pozor nepřesolit), okmínujeme a položíme na kolečka cibule. Zakápneme olivovým olejem. Pečeme na 150 stupňů 25–35 minut (podle velikosti pstruha). Po vyjmutí ihned servírujeme s vařenými bramborami. Zdobíme petrželkou.

Zdroj: Příprava pstruha v troubě

Cibule s medem proti kašli

Při prvním náznaku chorob dýchacích cest, snězte cibuli. Všechny uvedené varianty receptů mají stejné léčebné účinky. Záleží jen na vás, který si vyberete, buď podle dostupnosti surovin, nebo snadnosti přípravy. Nejosvědčenějším receptem je med s cibulí proti kašli.

Šťáva z cibule s medem: Šťávu ze syrové cibule smíchejte s medem v poměru 2 : 1. Užívejte při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibulový sirup s medem: Syrovou cibuli nakrájejte na kolečka, přelijte vroucí vodou, přidejte špetku majoránky a nechte 1/4 hodiny louhovat. Podávejte s medem. Užívejte při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule na kašel pro děti: Cibuli nakrájejte, zasypte lžící práškového cukru. Za hodinu pustí cibule šťávu, tu užívejte třikrát denně po jedné polévkové lžíci. Vhodné při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule s medem na bolest v krku: Smíchejte drcenou cibuli, med a trochu drceného fenyklu. Užívejte 1 lžičku před jídlem. Výborné při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule s medem na kašel: Nakrájenou cibuli přelijte horkou vodou, povařte, sceďte, smíchejte s lipovým čajem a přidejte med nebo cukr. Recept je vhodný pro děti při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Extra síla pro cibulový obklad

Existují okolnosti, kdy je zapotřebí cibulový obklad nahřát, například při léčbě překrvení plic. Pro toto použití je nejlepší vložit obklad a fixační látku do trouby a dostatečně zahřát. Obklad může být udržován v teple i během působení pomocí termoforu.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP