Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

DOMÁCÍ QUICK TEST

OBSAH

kvik test

Quick test doma

K provedení testu Quickdomácích podmínkách budete potřebovat testovací proužky a přístroj CoaguChek. Každý testovací proužek má testovací oblast obsahující protrombinovou reagencii. Po nanesení krve se reagencie rozpustí a proběhne elektrochemická reakce, která se převede do hodnoty času srážení, která se zobrazí na displeji přístroje v jednotkách INR (International Normalized Ratio).

Výsledky měření by si měl pacient zaznamenávat do zápisníku (pacientův deník) a při každé návštěvě je ukázat lékaři. Tímto způsobem se usnadní lékaři zhodnocení celkové kvality léčby.

Cena přístroje CoaguChek je 17.600 Kč. Testovací proužky stojí 3000 Kč za 24 proužků. Aktuální cena je vidět zde: měření Quick doma cena. Přístroj i proužky mohou být hrazeny zdravotní pojišťovnou. Dotažte se u své zdravotní pojišťovny na podmínky získání úhrady .

Zdroj: Krevní kvik hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem LECBA WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Proč lékaři předepisuji walfarin když jsou léky , které neomezují konzumaci zeleniny ??????
Vyčetl jsem z textu -- Eliquis, Xarelto nebo Pradaxa --

Stále se píše o 90 mokrogramech vitamínu " K " jaké je to množství a jak to mám zjistit ??????????

Jan Stuchlík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

90 mikrogramů vitamínu K přijmete z normální denní vyvážené stravy, ze které vyloučíte nevhodné potraviny uvedené v článku. Nejlepší je, vytvořit si jídelníček na týden a ten pak rotovat 4 týdny. Na začátku (7. den) každého nového jídelníčku je potřeba nechat změřit srážlivost krve (quick test). Tím si ověřiíte, že se stravujete správně vzhledem k Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem

Jak snížit Quick

Výsledky měření by si měl pacient zaznamenávat do zápisníku (pacientův deník) a při každé návštěvě je ukázat lékaři. Tímto způsobem usnadní lékaři zhodnocení celkové kvality léčby, a ten případně provede úpravu dosavadní léčby. Pacient sám si hodnoty může držet v normě správnou životosprávou bez zbytečných výkyvů a běhání na kontrolní odběry po 14 dnech.

Zdroj: Odběr krve na quick 3 4

Poradna

V naší poradně s názvem HUSTOTA KRVE QUICK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Purchart.

dlouhodobě se hodnota quick pohybuje kolem 2.poslední odběr ukázal hodnotu 3,61 dávkování se však nezměnilo. po 1/2,u 1,st 1 čtvr 1 pá 1 sob 1 ned 1 1/2. je to správné? Děkuji za odpověd. Zd.Purhart

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše otázka je velmi dobrá, ale musíte ji položit svému lékaři, od kterého dostáváte recept na Warfarin. Jen on ví, kam má léčba cílit a pomůže vám nalézt příčinu vašeho vzestupu INR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hustota krve quick

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi ODBĚRY QUICK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Má praktická lékařka nemá přístroj na odběr z prstu (INR - quick) a já mám
již rozpíchané žíly...Proto sháním možnost, kam bych mohl na odběry
z pstu chodit? Mezi Kladnem a Rakovníkem. Poradíte? Díky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odběry quick

Prodej

Zde můžete koupit Proužky EasyTouch – kyselina močová, určené pro přístroj EasyTouch.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY PŘI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jsem po operaci achillovky a preventivně mi byl nasazen warfarin orion 5mg. Z nemocnice jsem si odnesla i léky na vysoký tlak prestarium neo 5mg, dlouhodobě užívám omeprazol 20 mg na reflux, teď jsem měla asi tři dny nechutenství a skoro nic jsem nemohla jíst. I trochu průjem. Při hygieně se zjistilo, že mám na zádech dvě větší modřiny v bederní části. Bolela mě záda, tak jsem si je namasírovala právě tam. No konzultace tf s lékařem, dostavit se quick test ráno na pohotovost. Taky se to už někomu stalo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modřiny při léčbě Warfarinem jsou častým vedlejším efektem. Při masáži se vlivem tlaku poruší stěna podkožních vlásečnic. Za normálních okolností se trhliny rychle rychle zacelí krevními destičkami. Warfarin však těmto shlukům krevnich destiček brání a prodlužuje dobu krvácení. Díky tomu dojde i při malém poranění k dlouhému krvácení a následně se vytvoří viditelné modřiny. Aby se předešlo nadměrnému krvácení, provádí se měření srážlivosti pomocí testu Quick. Podle jeho výsledků lékař upraví dávkování Warfarinu, aby čas srážení krve byl optimální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny při warfarinu

Test PT

Quick test neboli PT test (Prothrombin Time – protrombinový čas) je test vnější a společné cesty. Udává rychlost přeměny protrombinu na trombin v důsledku působení tkáňového tromboplastinu (koagulační faktor III).

Provedení: Do dekalcifikované plazmy je přidán tkáňový tromboplastin spolu s přebytkem vápenatých iontů. Tímto způsobem se aktivuje vnější a poté společná cesta. Měří se čas do vzniku prvního vlákna fibrinové sraženiny. Výsledky testu se obvykle uvádí indexem INR (International Normalized Ratio – mezinárodní normalizovaný poměr), tedy poměrem naměřeného času pacienta a normální hodnoty kontrolní plazmy. Komerčně dodávané typy tkáňového tromboplastinu (tkáňového faktoru III) se mezi sebou liší. Proto se do rovnice pro výpočet INR přidává faktor účinnosti použitého tromboplastinu.

Fyziologické hodnoty:

  • 12–15 s
  • INR: 0,8–1,2 (80–120 %)

Výsledný čas závisí na koncentraci jednotlivých koagulačních faktorů zevního i společného systému. Při zvýšené srážlivosti krve je INR nižší, při prodloužené srážlivosti (například při léčbě antivitaminem K) se INR zvyšuje.

Zdroj: Co je to kvik

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Tichá.

Dobrý den, četla jsem přehled potravin,které jsou rizikové a pak jídelníček,kde se naopak některé z nich doporučují.Jak to tedy je? děkuji za odpověď.
Warfarin jsem začala brát po používání injekce Clexane, nyní beru 3 mg.
Děkuji za odpověď, Tichá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání Warfarinu je důležité jíst stejné potraviny, jako v době měření INR (test Quick). Když uděláte změnu v jídelníčku a budete chtít na nějakou dobu konzumovat i rizikové potraviny, tak bude potřeba znovu změřit INR a upravit dávkování Warfarinu. Když se nechcete moc starat o to co je dobré jíst a budete používat všechny potraviny, tak si nechte INR měřit každých 14 dní. Jestli nechcete měřit tak často INR, tak pak musíte mezi jednotlivými měřeními používat jen potraviny s nízkým obsahem vitamínu K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání warfarinu

Menopauza test Laboquick

Tento test slouží k prokázání menopauzy dle vyšetření moči. Cena je cca 49,49 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Cena a prodej

Domácí test na kyselinu močovou provedete pomocí multifunkčního monitorovacího systému EasyTouch. Tento přístroj i náhradní testovací proužky jsou běžně dostupné v síti lékáren po celém Česku. Objednat si je můžete i na internetu, kde obvykle získáte lepší cenu. Zde je odkaz na seznam internetových nabídek včetně aktuální prodejní ceny: Multifunkční monitorovací systém EasyTouch cena.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZJISTIT PLODNOST MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holub.

Dobrý den kde ma jít přítel na vysetření plodnosti? Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plodnost u muže se dá zjistit buď doma vlastním testem a nebo ve Fakultní nemocnici Ostrava, ulice 17. listopadu 1790, Ostrava - Poruba. Test na domácí otestování mužské plodnosti můžete koupit zde: www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zjistit plodnost muže

Obsah balení

  1. Měřič EasyTouch
  2. Puncturer (odběrové pero)
  3. Lanceta
  4. Kontrolní proužek
  5. Baterie
  6. Pouzdro na zip
  7. Uživatelská příručka
  8. Kniha měření
  9. Záruční list
  10. Testovací proužky

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem ODBĚR KRVE NA QUICK 3 4 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Bažant.

Při léčbě PRADAXOU je stupnice Qika stejná jako při léčbě VARFARINEM,neboje rozdílná ???

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pradaxa obsahuje účinnou látku dabigatran, což je přímý inhibitor trombinu. Dabigatran patří mezi nová perorální přímá antikoagulancia jejichž hlavní výhodou je, že pokud se používají ve schválených indikacích a v doporučené dávce, nemusí se na rozdíl od Warfarinu jejich účinek během léčby kontrolovat laboratorními testy. Přesto je však za určitých okolností možné použít některé koagulačními testy. Test Quick se při léčbě Pradaxou nepoužívá. Může se použít test aPTT, což je takový lepší Quickův test (Aktivovaný Parciální Tromboplastinový časT). Test aPTT však ukazuje jen přibližný údaj o intenzitě antikoagulačního účinku dabigatranu. Test aPTT je snadno dostupný a je užitečný zejména k detekci předávkování dabigatranem. Je-li výsledek testu aPTT vyšší než 80 sekund znamená to zvýšené riziko
krvácení.
V případě potřeby by měly být provedeny citlivější kvantitativní testy, jako je kalibrovaný dilutovaný trombinový čas. Je-li u tohoto testu nalezena koncentrace dabigatranu v plazmě > 200 ng/ml (přibližně > 65 sekund) za 10–16 hodin od podání předchozí dávky 150 mg osobám s prevencí ischemického iktu při nevalvulární fibrilaci síní, nebo > 67 ng/ml za 24 hodin po jednodenní dávce 220 mg dabigatranu u nemocných, jimž je dabigatran podáván jako prevence tromboembolické nemoci po totální náhradě kyčelního nebo kolenního kloubu, je to opět spojeno se zvýšeným rizikem krvácení.
Posledním používaným testem je tzv. trombinový čas (TT), který je jinak používán k hodnocení účinku heparinu. Tento test se nehodí k informaci o míře účinku dabigatranu, ale sděluje pouze, zda pacient lék pravidelně užívá. V takovém případěje je hodnota TT zvýšena na více než 150 sekund. Pokud je dávka vynechána, tak hodnota TT dosahuje normy, což je 13 až 16 sekund. U Pradaxy je to tedy jen laboratorní test vhodný pouze pro kontrolu pacientovy pečlivosti s léčbou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odběr krve na quick 3 4

Funkce přístroje pro domácí testování

  • Přesný a spolehlivý výsledek testování;
  • Rychlé testování kdekoliv a kdykoliv potřebujete;
  • Kompaktní a lehké ochranné pouzdro na přenášení;
  • Multifunkční měřič z kapky krve;
  • G znamená krevní glukózu;
  • C znamená cholesterol;
  • U znamená kyselinu močovou;
  • Testovací funkce: G, C, GU, GCU.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

GGT test zkušenosti

GGT je měřena pomocí pravidelného odběru krve. Obvykle se odebírá krev z předloktí.

Zdroj: GTT/GMT – test gama-glutamyltransferázy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK WARFARIN BRALA SOM 5 MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena Halamová.

Dobrý večer ! Od minulého leta, keď som bola v nemocnici s fibriláciou a arytmiou, mi bol naordinovaný Warfarín. Chodím na pravidelné kontróly. Pred tromi týždňami som mala hodnotu Quicku 2,9 naordinovala mi.p. dr. pokračovať v 5 mg, včerá som bola na kontróle a mala som hodnotu Quicku 4,5 . Ako mám upraviť stravovací režim . Ďakujem !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Quick 2,9 je optimální. Vyšší čislo znamená málo zeleniny. Když víte, že v daném dni nesníte příliš zeleniny, tak si pro tento případ kupte hlávku zelí a v tom dni snězte dva listy zelí. Snažte se každý den sníst stejné množství zeleniny. Hodnotu Quick ovlivňuje jen zelenina. Ostatní jídlo, jako je maso, rýže, těstoviny, knedlíky a pečivo nemusíte hlídat vůbec, protože téměř neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin nechci

Oční test barvosleposti

Test na barvoslepost se nazývá Ischiharův test. Tento test má odhalit druh a rozsah poruchy barvocitu. Pro diagnostiku se používají obrazy složené z teček různých barevných odstínů. Běžný Ishiharův test je složen až z 38 různých obrazců. Na internetu si můžete vyzkoušet orientační testy. Ovšem tyto jsou pouze ukázkového typu. Přesné testy musí provádět odborník.

Zdroj: Testy očí

Domácí test na cukrovku

Krevní test je spolehlivým indikátorem přítomnosti diabetu. Níže uvedený domácí test pro ženy i muže vám ale odhalí možné riziko onemocnění. Nejedná se o žádný test, který nabízí lékárna.

Postup:

  • Dejte ruce v pěst, a pokud jste muž, zvedněte jeden prst. Pokud jste starší šedesáti let, pak zvedněte tři prsty. Dva, je-li vám přes padesát, a jeden, pokud přes čtyřicet let. Zvedněte jeden prst, pokud nejste fyzicky aktivní, nebo žádný, pokud vedete aktivní životní styl.
  • Zvedněte jeden prst, pokud má někdo ve vaší rodině diabetes. Zvedněte jeden prst, pokud máte vysoký krevní tlak. Tři prsty, pokud máte nadváhu, jeden prst, pokud máte normální tělesnou hmotnost.
  • Máte-li na konci tohoto testu zvednutých pět či více prstů, pak je šance, že máte náběh na diabetes, případně jste již pozitivní. Neponechejte to proto náhodě a raději navštivte lékaře, který vám provede potřebné laboratorní testy.

Zdroj: Příznaky cukrovky u žen

Test na menopauzu Dr.Max

V lékárně Dr.Max seženete tyto testy.

Test na menopauzu si v této lékárně můžete individuálně objednat. Ochotný personál vám sdělí i cenu vybraného produktu.

Zdroj: Test na menopauzu

Jak probíhá domácí měření glukózy

Cukrovkou trpí jenom v České republice více než 800 tisíc lidí. V prvotní fázi se toto onemocnění neprojevuje jasnými příznaky a lékařskými studiemi bylo zjištěno, že 30–50 % lidí s cukrovkou ani neví, že ji má. Nemoc je však charakteristická vysokou hladinou glukózy v krvi, a tak časem může dojít k vážnému poškození některých orgánů (poškození ledvin či takzvaná diabetická noha). Bohužel k rozpoznání choroby často dochází až po objevení akutních symptomů, kdy už došlo k vážnému a nezvratnému poškození, kterému by se dalo včasným snížením hodnoty glukózy předejít.

Diabetes Test je efektivní test k včasné detekci abnormální hladiny cukru v krvi, která může být příznakem cukrovky nebo jiných zdravotních problémů. Jeho cena se pohybuje okolo 199 Kč za 2 ks.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

Test na menopauzu Pepino

Jedno balení obsahuje dva tyčinkové imunologické testy za účelem zjištění přítomnosti folikuly stimulujícího hormonu (FSH) v moči. Po 10 minutách se objeví výsledek. Doporučená cena balení 199 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP