Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

INFECTOSCAB ZKUŠENOSTI

OBSAH

Pradaxa je tvrdá tobolka s neprůhledným víčkem bílé barvy a neprůhledným tělem bílé barvy, plněným nažloutlými peletami. Víčko tobolky je potištěno symbolem firmy Boehringer Ingelheim, tělo nápisem „R75“. Jedna tvrdá tobolka obsahuje dabigatranum etexilatum 75 mg (ve formě dabigatrani etexilati mesilas).

Zdroj: Pradaxa - nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Chci se zeptat jestli vadi kdyz se druhy den mazu masti infectoscab a porad se mi delaj nove pupinky a porad to svedi diky za odpovet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

ako sem zde spomenul ne vždy to pomáha infectoscab už tu nalezne odpovede

Zdroj: diskuze Svrab

InfectoScab cena

Mast InfectoScab je k dostání v lékárnách jen na lékařský předpis. Zde je uvedena maximální výše doplatku, který hradí pacient: InfectoScab cena.

Zdroj: Mast na svrab

Diskuze

V diskuzi INFECTOSCAB BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den, musím se tu též optat. Už několik dní mmě svědí celé tělo, nejdřív jsem myslela, že se ně mě opět vyřádily komáři. Jsem hrozná a mohu se udrbat. Koupila jsem Raid a pupínky pořád naskakovaly další, Za pár dní jsem si pupínků všimla i na 7měs dceři a to už mě děsilo. Včéra při koupání vidím u syna stejné pupínky a též se mohl udrbat. Už mě to vážně vyděsilo a sedla jsem k netu. Lekla jsem se že máme svram... Mohla jse se zbláznit. Ráno jsem zase usedla k pc a tam právě byly zmínky o zvířátkách a v tom mě to trklo. Před necelým týdnem nám umřel 1 křeček.. hned jsem vlítla na toho druhého a ejhle. Našla jsem v podestýlce při čistění malé černé broučky a v křečkovi takové jakoby zrzavé. Dostala jsem šok a v še vydesinfikovala. Křečka jsem odvezli na zahradu, aby se mi to tu nerozlézalo...druhý den už myl křeček mrtví :( Celý den od rána obracím byt vzhůru nohama. Zjistila jsem v pokojíčku že ty mrchy lezou i mezi hračkama i na zdi jsem zahlédla. Poradte co s tím. Musím k dr a nahlásit to?? JSem zoufalá... myslíte že se jedná nějaký zvířecí svrab? vystříkala jsem vše Arpaliten neo. Já se otírám octem a koupem ve s tom a sobě leju i savo do vody. Stále mě to ale svědí. Ty rozdrbané pupínky se vůbec nehojí jsou to takové otevřené ranky. Jinak ty nové co od včéra opravdku neškrábu vypadají jako malonké puchýřky, Mám to v podbřišku, pod prsama v podpaží zepsod nohou v podkolení a dole jakoby u kotníků. Přečetla jsem už několik příspěvků a je to svrab že? Bojím se ostudy :( existuje něco diskrétního aby jsme nemuseli na kožní(je tam i dlouhá čekací doba) peru žehlím mrazím v mrazáku. Do pokojíčku už ted nechodíme zavřu ho na 5 dní, ale co já a mé upínky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Na nic nečekejte,jděte na kožní ráno ,je to akutní,vezmou vás bez objednání.hodně štěstí v léčení.

Zdroj: diskuze Infectoscab bez receptu

Jak Infectoscab koupit

Infectoscab bez receptu není možné koupit v lékárně a nelze jej tedy ani zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fruhaufova.

dobrý den,
nakazila jsem se svrabem v jednom nejmenovanem masážním zařízení.. Bohužel to že to je svrab mi pan dr potvrdil až po týdnu, kdy už jsem byla osypaná úplně všude s obrovskou alergickou reakci na parazita samotného. Dostala jsem mast INFECTOSCAB která mi nepomohla a zabraly až kortikoidy. Udělala jsem doma totální deratizaci ale bohužel po 14 dnech se svrab objevil i u zbytku rodiny (2malé deti a manžel) dostaly stejnou mast a já také aby jsme to tedy zničily v rodině. Opět jsem udělala optření k tomu určená nic méně i na sobě i na dětech pozoruji že se nám pupínky objevují pořád. Byt se snažíme dodržovat maximální hygienu mám pocit že i když jsme mast aplikovaly už 2x že to nepomohlo..
Ráda bych věděla jestli přísady k domácí masti seženu v každé lékárně a zajímalo by mne v jakém momentě jsme nejvíc infekčí, pan dr totiž tvrdí že po aplikaci INFECTOSCABU už infekční nejsme čemuž mám problém věřit..
děkuji za odpověd..
Eva F

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Infectoscab je to nejúčinnější, co na trhu existuje proti svrabu. Není třeba doplňovat léčbu o další masti. Mast usmrtí narozené roztoče, ale nymfy se můžou dále vyvíjet do nových roztočů. A právě tím, jak svrab umírá pod kůží, způsobuje svědivé záněty, které vypadají, jako by se svrab znovu vracel. Vydržte proto v léčbě od svého lékaře a používejte jen Infectoscab podle jeho pokynů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Je Infectoscab volně prodejný

Produkt Infectoscab 5% krém není volně prodejný, a proto jej nelze zakoupit na českém trhu online. Infectoscab bez receptu v lékárně nekoupíte.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB U ČLOVĚKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudy.

Ahoj chci se zeptat jak poznám jestli ta mst Infectoscab zabrala nebo ne??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak poznat že léčba mastí Infectoscab byla účinná? Jen tak to poznat nejde. Svrab je opravdu malinký a na povrchu kůže ho snadno neuvidíte ani s lupou. To, jestli přežil nebo ne, se dá poznat jen pod mikroskopem. K tomu je zapotřebí seškrábnout kus infikované pokožky a zvětšením zjistit známky života roztoče. V domácích podmínkách poznáte, že svrab umřel až za dva až tři týdny. Je to proto, že svrab žije pod kůží, kde když zemře, tak tam zůstane zavrtaný a začne se rozkládat. Tím způsobí další svědění a zarudnutí, takže i když už je mrtvý, tak příznaky stále zůstávají, jako by žil. Tento stav trvá, než se úplně vymění svrchní část pokožky a mrtvé tělíčko roztoče se tak vypudí na povrch. Teprve pak přestane svědění a ztratí se i červené skvrny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab u člověka foto

Cena produktu Infectoscab 5% krém

Maximální úhrada pojišťovny je 398,22 Kč.

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 403,88 Kč.

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 5,66 Kč.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÍŘATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli višňovský balzám Mohu použít i na morče. Morče na farmě má svrab. Tak se chci jen zeptat jestli to mohou používat i zvířata. Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dá se použít i na zvířata, ale na svrab višněvského balzám neúčinkuje ani na lidech, ani na zvířatech. Účinné léky proti svrabu je mast Infectoscab a nebo sírová mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvířata

Vedlejší účinky

Stejně jako všechny léky může mít i Infectoscab 5% krém vedlejší účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Cetylstearylalkohol a kyselina sorbová mohou způsobit menší místní podráždění kůže (například kontaktní dermatitidu). Masťový základ krému (tekutý parafín, bílá vazelína) může snížit funkčnost, a tím i spolehlivost latexových výrobků (například kondomy, pesary), jsou-li používané ve stejném čase. Infectoscab 5% krém je škodlivý pro všechny druhy hmyzu a také pro všechny živočichy žijící ve vodě, například ryby. Dbejte tedy na to, aby se Infectoscab nedostal do akvária nebo terária.

Při výskytu závažné přecitlivělosti okamžitě konzultujte svého lékaře. V tomto případě nesmíte Infectoscab 5% krém dále používat.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Diskuze

V diskuzi INFECTOSCAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dick.

Drahouškové, nemylte se, že svrab se v nemocnici nesežene. Když projdete web, máte tam dost příspěvků na téma nákazy - v MHD zvlášť u látkou potahovaných sedaček, v domovech důchodců (tam je to skoro epidemie i mezi personálem), v nemocnici také, hlavně na LDN ...
A zbavit se ho není jednoduché.
Návod: Mazací kůra InfectoScabem5%, obvykle opakovaně, vše prát na 60°C, denně vše převlíkat, luxovat, a stejně je to boj. Zvláště, když vám ze začátku kožní lékařka doporučí koupit si pleťové mléko a vynechat při praní aviváž, že to pomůže. A pak jí tři týdny musíte prosit o mast a přesvěčovat, že jde o t.zv. svrab mytých, který nemá moc viditelné typické dvojí štípnutí a chodbičky, ale svědí celé tělo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JUDr. Stiebal Miroslav.

Koupu se 2 denně a přes to jsem někde chytil svrab. Pomuže mi někdo radou nebo sehnaním masti Infectoscab. Děkuji

Zdroj: diskuze Infectoscab

Děti do dvou let

Nejsou žádné odpovídající zkušenosti u kojenců a batolat. Léčba dětí ve věku od 2 do 23 měsíců by se proto měla provádět pod pečlivým lékařským dohledem. V tomto případě by měl být ošetřován také obličej, uši a kůže hlavy. Vynechány by měly být partie kolem úst (krém by mohl být olízán) a kolem očí. Zabraňte dětem v olizování krému z rukou. Podle potřeby oblékněte dětem rukavice.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den. Prosím o radu. Dá se léčit svrab hypermanganem? Má s tím někdo zkušenost? Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hypermangan může pomoci jen s léčbou svědivých puchýřků, ale svrab nezahubí a je tedy při léčbě svrabu neúčinný. Svrab vyléčíte pomocí masti Infectoscab, která je k dostání v lékárně na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Vzácné (1 z 10 000 až 1 z 1 000)

Vzácně se objevují bolesti hlavy.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra .

Dobrý den, bylo by možné mi předat kontakt? Nějak si nevím rady s tímto onemocněním a ráda bych Vás požádala o radu.
Dekuji petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejrychlejší způsob jak se zbavit svrabu, je aplikace masti infectoscab. Předepíše vám ji kterýkoliv kožní nebo praktický lékař. Tady máte seznam kontaktů na brněnské kožní lékaře: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Běžné (1 ze 100 až 1 z 10)

Svědění, zarudnutí kůže, suchá kůže nebo neobvyklé pocity na kůži, jako jsou pocity mravenčení, svrbění, pálení, jsou pozorovány běžně. Avšak takovéto příznaky mohou být rovněž následkem samotného onemocnění. Hydratační krémy a olejové koupele se doporučují jako následná léčba pro suchou pokožku. Svědění a kožní vyrážka (posvrabový ekzém) mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby. To je způsobeno reakcí na usmrcené původce svrabu. Pokud máte pocit, že po použití Infectoscab 5% krému nemoc přetrvává, informujte o tom před jeho další aplikací svého lékaře.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A HREBICEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan strnadel.

jak casto se clovek musi hrebickem natirat do vyleceni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Musíte to používat než se přestanou vytvářet nové pupínky. Doba je u každého človeka i produktu jiná. Nejrychlejší způsob, jak svrab zlikvidovat je pomocí masti Infectoscab, jenž je běžně k dostání v lékárně na lékařský předpis. S ní se stačí namazat jen jednou.

Zdroj: diskuze Svrab a hrebicek

Co je to svrab?

Svrab je alergická reakce, která reaguje na kousnutí parazita známého jako „roztoč svědění“, neboli Sarcoptes Scabiei – zákožka svrabová. Po napadení roztočem zákožky svrabové se objeví svědivá vyrážka s malými puchýřky, které se mohou rozšířit po celém těle. Pro rychlou a efektivní léčbu svrabu se obvykle používá buď benzylbenzoát nebo neurotoxiny, které můžou mít i nepříjemné vedlejší účinky. Kdo nemůže z nějakého důvodu dostat mast Infectoscab, která je na rychlé vyléčení svrabu obecně nejlepší, tak může pro léčbu svrabu používat byliny, které se nacházejí přímo v kuchyni a vyhnout se tak nežádoucím účinkům, které Infectoscab má, někdy za cenu nižší účinnosti a delší doby léčby.

Zdroj: Přírodní cestou proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem OCET NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Chcel by som sa spytat ci sa da pouzit ocot na liecenie svrabu.asi pred mesiacom som svrab prekonal pouzivanim masti infectoscab ale ako vidim znovu sa mi vratil lenze tentokrat som odcestovany v zahranici a nemam moznost sa dostat k tejto masti.niekde som cital ze s octom sa da prekonat svrab ale nie som si tym isty tak by som chcel vediet ci je to pravda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel ocet je na svrab slabý a nedokáže ho zahubit. Budete muset po návratu k lékaři, Infectoscab je to nejúčinnější, co dnes proti svrabu máme.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ocet na svrab

Popis masti InfectoScab

  • Jde o mast na léčbu svrabu.
  • Účinnou látkou je permetrín, který představuje nejefektivnější topickou léčbu scabies. Už po prvním použití dosahuje permetrín v léčbě 90–100% úspěšnost.
  • V současnosti je to jediný dostupný hromadně vyráběný lék na terapii svrabu v ČR.
  • Masťový základ je dobře snášen, nezapáchá a nebarví oděv.
  • Postačuje jedna jednorázová aplikace večer a po 8 hodinách stačí krém smýt.

Zdroj: Mast na svrab

Velmi vzácné (méně než 1/10 000)

Velmi vzácně byly v souvislosti s používáním Infectoscab 5% krému hlášeny kožní léze (exkoriace), záněty vlasových váčků (folikulitida) a snížená kožní pigmentace. Citlivé/alergické osoby hlásily potíže s dýcháním v souvislosti s užíváním látek pyretrinové skupiny. Frekvence výskytu je neznámá (nelze určit z dostupných údajů). Na kůži se může projevit reakce nesnášenlivosti (kontaktní alergie), která se projevuje svěděním, zarudnutím, puchýři nebo kopřivkou (urtikarií). Tyto reakce se mohou vyskytnout i na místech, která nebyla ošetřována. Může se objevit pocit nutkání ke zvracení (nauzea). Nebyly hlášeny žádné případy zvracení po použití Infectoscabu, ovšem jsou známy ve spojitosti s jinými přípravky obsahujícími permethrin. Pokud jsou některé z těchto příznaků vážné nebo pokud zaznamenáte jakýkoli vedlejší účinek neuvedený v tomto letáku, oznamte prosím tuto skutečnost lékaři nebo lékárníkovi.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Jak se svrab léčí?

Léčba se provádí farmaky - léky, které se podávají v jednodenní, nebo při značném výskytu, třídenní terapii. Znamená to, že boj se svrabem dokážeme velice dobře a rychle zvládnout, ale je třeba začít včas. Léčba probíhá nejčastěji speciální sírovou mastí nebo insekticidním přípravkem Infectoscab, oboje je na lékařský předpis. Neléčený svrab nikdy sám samovolně nezmizí. Neléčený svrab bude svého hostitele provrtávat do nekonečna! Svrab je třeba léčit, jinak se ho nedá zbavit!

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Správné použití

Vždy používejte Infectoscab 5% krém přesně tak, jak vám řekl lékař. Pokud si nejste jistí, konzultujte svého lékaře nebo lékárníka. Infectoscab 5% krém je určen pouze ke kožnímu použití. Obvykle postačí jedna aplikace. Opatrně naneste tenkou vrstvu krému na kůži.

Pokud lékař neurčí jinak, doporučené dávky jsou následující:

  • Dospělí a děti od 12 let: aplikujte až 30 g krému (tomuto množství odpovídá jedna 30g tuba nebo 60 g tuby).
  • Děti od 6 do 12 let: aplikujte až 15 g krému (tomuto množství odpovídá 30 g tuby nebo 60 g tuby).
  • Děti od 2 měsíců do 5 let: aplikujte až 7,5 g krému (tomuto množství odpovídá 30 g tuby nebo 60 g tuby).

Výše uvedené dávkování je pouze orientační. Skutečné dávky mohou být upraveny podle potřeb jednotlivých pacientů a podle individuální plochy povrchu těla. Například někteří dospělí vyžadují větší množství krému.

Dbejte, aby se krém nedostal do očí nebo do kontaktu se sliznicemi (do nosu nebo krku, na genitál) nebo do otevřených ran. Pokud se tak nedopatřením stane, důkladně místo opláchněte vodou. Dospělí a děti od 2 let by měli aplikovat krém stejnoměrně po celém těle včetně přední a zadní strany krku, dlaní a plosek nohou. Hlava se může vynechat v případě, že tato místa nebyla svrabem (zákožkou svrabovou) napadena.

Při aplikaci obzvláště pečlivě ošetřete oblasti mezi prsty u rukou a u nohou (rovněž pod nehty), dále zápěstí, lokty, podpažní jamky, zevní genitál a hýždě.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Důležité upozornění

Mnoho lidí se domnívá, že po použití masti InfectoScab se jim svrab do několika dnů vrátil, ale ve většině případů tomu tak není. Je normální, že se po namazání InfectoScabem objeví další nové červené pupínky, které svědí jako svrab. Jsou to rozkládající se vajíčka a těla mrtvé zákožky svrabové, které zabil InfektoScab a které zůstaly pod kůží. Pokožka se snaží jejich zbytky odbourat, a proto reaguje dočervena a svědí, jako když se snažila zlikvidovat trus po zákožce. Proto ty podobné příznaky svrabu. Na toto svědění je nejvhodnější kalciová mast nebo omývání borovou vodou nebo octanové obklady. Svědění a červené pupínky by měly zmizet do jednoho až dvou týdnů.

Zdroj: Mast na svrab


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP