Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

KDY VYSADIT TUJE

OBSAH

Adekvátní náhrada za Warfarin neexistuje. Warfarin je vzhledem ke své ceně lékem první volby v antikoagulační léčbě hrazené zdravotními pojišťovnami. Existují ale moderní léky, které fungují na jiné bázi než Warfarin. Cena těchto léků je podstatně vyšší než cena Warfarinu a indikace, které hradí zdravotní pojišťovny, jsou přesně určené.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Diskuze

V diskuzi JAK VYSADIT BRUSINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Montagová.

Prosím, zdělte mi v jakém poměru namýchat rašelinu a zeminu na brusinky., Kam zprávně brusinky vysádit? Děkuji za odpověď Jana Montagová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vysadit brusinky

Gynex v těhotenství

V těhotenství je vhodné užívání Gynexu po poradě s ošetřujícím lékařem. Kapky by se měly užívat po dobu 3 týdnů a poté je na 1 týden vysadit.

Zdroj: Gynex

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN – NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Svatoš.

Jak dopředu vysadit Xarelto před chirurgickým zákrokem ?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysazení léků na ředění krve před chirurgickým zákrokem vždy naplánujte se svým lékařem, od kterého na ně dostáváte recept. Samovolné vysazení těchto léků není dobrý nápad a shánět rady na internetu, bez znalosti vašeho zdravotního stavu, je zahrávání si se životem. Léky na ředění krve jsou vaší vstupenkou na prodloužený život a s touto vážností je třeba přistupovat při jejich užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve xarelto

Odstranění kyseliny močové z těla

Zbavit kyseliny se dá změnou stravovacího režimu, omezením potravin plných nasycených tuků a zpracovaných cukrů, alkoholu, dodržováním pitného režimu, pravidelným cvičením.

Lidi trpící dnou pak zajímá:

Jak vyplavit kyselinu močovou z těla?

Špatné odvádění kyseliny močové z těla je často dáno špatným fungováním jater, což způsobuje, že kyseliny močová metabolizuje na močovinu, a ledvin, které mají močovinu odvádět z těla ven prostřednictvím moči.

Při léčbě dny je důležité kombinovat co nejvíce alternativních způsobů léčby, nesoustředit se tak jen třeba na snižování bolesti, ale je třeba u toho i potlačovat záněty, podporovat činnost jater a neutralizovat kyseliny v těle. Důležité je jen neaplikovat vše současně, protože v některých případech může dojít k tomu, že se látky mohou vzájemně neutralizovat (například kombinace citronové šťávy a jedlé sody).

Jak odstranit kyselinu močovou z bolestivých kloubů?

Některé alternativní metody věří, že léky dnu nevyléčí, ale změna životního stylu ano, ten by měl totiž odstranit příčinu vzniku dny a tím pádem dostat dnu pod kontrolu. Pomoci mohou i různé odkyselovací programy, půsty, zmíněná eliminace potravin se zachováním plnohodnotné výživy.

Jak odstranit z kloubů krystalky kyseliny močové?

Při přírodní léčbě dny se doporučuje vysadit ze stravy maso a tučné, plísňové a uzené sýry (maso má vysoký obsah purinů, který je potřeba snížit), používat obklady na bolestivé z vrbovky úzkolisté. K léčbě dny se používají tinktury z lopuchu, celerových semínek, řebříčků či túje. Doporučuje se také pít několikrát denně sklenici vody se dvěma lžičkami semene celeru nebo sadce nachového.

Zdroj: Kyselina močová - babská rada

Diskuze

V diskuzi CHCI VYSADIT CYPRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

chci vysadit cypralex..beru ho asi 4 měsíce, přbrala jsema mam i jé asi známky , že mi nedělá dobře...potom co jsem všechno o cypralexu četla zjištuji, že to možná zvládnu i bez nej..ale nevím jak na to..beru každé ráno jedn prášek mam 10..asi začnu brát jen půlku a snad se takto se sníženou dávkou dopracuji k úplnému vysazení...co říkáte?..máte zkušenost někdo? děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Pokud opravdu trpíte depresí, v žádném případě lék nevysazujte sama.
Sdělte potíže psychiatrovi, a on vám změní medikaci, pokud to uzná za vhodné.
Všechny léky na depresi působí z počátku potíže. Hlavně zažívací.
Časem se všechno srovná, až si tělo zvykne.
Já Cipralex užívala asi pět let a ze všech těch druhů antidepresiv, které na mě vyzkoušeli, mi tento lék opravdu pomohl.

Zdroj: diskuze Chci vysadit cypralex

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Mám dotaz - dlouhodobě beru warfarin. Beru i hlívu ústřičnou na posílení imunity - mohu užívat k warfarinu hlívu s rakytníkem? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Pozdravujem chcem sa spýtať beriem warfarin od marca 8 mg mala som trombózu a mikroembolizaciu ne potvrdenú na hematologii povedala Dr že keď nemám už trombózu tak cievny dr môže vysadiť warfarin mam otázku môže Dr cievny hneď vysadiť liek nedôjde ku komplikáciám ten Quik sa sám upravi ďakujem

Zdroj: diskuze Re: warfarin

Přírodní léky na dnu

Můžete vyzkoušet obklady z vrbovky úzkolisté – přikládejte je na bolestivé klouby. Dále se doporučuje kombinace kořene lopuchu, celerových semínek, řebříčku a túje, kterou můžete užívat ve formě kapslí nebo tinktury. Nebo pijte třikrát denně sklenici vody se dvěma lžičkami semene miříku celeru nebo sadce nachového. Zbavíte tak tělo přebytečné kyseliny močové. Nepijte však bylinné čaje, jestliže vám lékař předepsal léky obsahující kolchicin.

Další možností je čaj z kopřivy nebo čaj z plavuně vidlačky, a to i tehdy, kdy se již ukazují změny v kloubech. Podle paní Marie Treben je vhodné užívat 3x denně 1 lžičku švédských kapek v čaji z kopřivy a přesličky.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE - SEZNAM--ELIGUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vitězslav.

Jdo olomouce trhat 4-zuby na stomatochirurgická a implantologická--kdy mám vysadit prášky,beru 1-ráno,1-večer-eligus.23.8. na 8.30-trháni.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O vysazení léků na ředění krve může rozhodnout jen lékař, který zná váš zdravotní stav a zná důvody proč užíváte tyto léky. Zavolejte proto svému lékaři, který vám dává předpis na Eliquis, a dohodněte s ním postup přípravy před operací. Jakékoliv vynechání u léků tohoto druhu může vést k ohrožení života, proto se vyvarujte samovolnému vynechání Eliquisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve - seznam--eliguis

Vedlejší účinky betakarotenu

Betakaroten se dá užívat celoročně, jen je třeba sledovat plosky rukou. Pokud začnou oranžovět, je třeba betakaroten vysadit, a to do té doby, dokud nebudou mít plosky opět tělovou barvu.

Mezi odborníky na výživu probíhá spor o užitečnosti či škodlivosti přijímání synteticky vyráběného (takřka převážně all-trans-) β-karotenu v porovnání s průmyslově extrahovaným β-karotenem přírodního původu, jehož složení kopíruje použitou surovinu. Světová zdravotnická organizace (WHO) řadí syntetický β-karoten k látkám, které zvyšují riziko srdečně-cévních onemocnění. Nelze říct, zda stejně rizikový je, nebo není i β-karoten průmyslově extrahovaný z přírodních zdrojů.

Zdroj: Betakaroten

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Teodora.

jak dlouho je třeba vysadit pradaxu před plánovaným trhání zubu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Postup vysazení Pradaxy musí s vámi naplánovat váš zubní lékař. Pradaxa pro vás představuje lék na život a jeho vysazení vás může ohrozit. Proto je třeba, aby na to dohlížel lékař a měl za to odpovědnost. Doba, kdy se Pradaxa neužívá před plánovaným výkonem, se pohybuje od 24 hodin až po týden.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa

Jak správně postupovat při hubnutí s brusinkami?

Nejvhodnější je doplňovat účinné látky z brusinek do těla pravidelně! To znamená, že pro nejlepší hubnoucí efekt se brusinky musí brát po každém jídle. Na trhu je k dostání mnoho přípravků s kanadskými brusinkami s různými intenzitami účinných látek. Pro správné rozvržení hubnoucí dávky brusinek je třeba rozdělit jejich doporučenou denní dávku na tři díly a ty pak užívat po každém jídle po dobu dvou měsíců. Pak je na měsíc vysadit a po této brusinkové přestávce zase zahájit brusinkovou dietu. K umocnění hubnoucího efektu se užívá čaj z listů brusinky, který se pije během dne.

Zdroj: Brusinky na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Užívám lék na ředění krve Xarelto. Jsem objednán na punkční biopsii prostaty. Kolik dní před výkonem mám lék vysadit? A kdy pokračovat? Děkuji za informaci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud vám váš ošetřující lékař neřekl, že máte Xalerto vysadit, tak léčbu nepřerušujte. Před výkonem jen sdělte, že užíváte Xarelto.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Příznaky předávkování Warfarinem

Warfarinem se lze snadno předávkovat. Staří lidé dlouhodobě užívající Warfarin si mohou brát vyšší dávky, než jim lékař předepsal, a pak jim hrozí krvácivé projevy. Nejprve se u nich tvoří velké modřiny při jakémkoliv poranění (stačí slabý náraz), může se objevit krev v moči, krev ve stolici a častější krvácení z nosu. U těžkého předávkování může dojít k vnitřnímu krvácení a ke smrti.

Při předávkování Warfarinem je nutno jej ihned vysadit. Jediný lék, který při předávkování Warfarinem alespoň trochu funguje, je vitamín K (preparát Kanavit). Je-li potřeba rychle upravit narušená srážlivost, podává se pacientovi krevní plazma transfuzí.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP