Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

LÉKY NA BOLEST S LÉKEM LIXIANA

OBSAH

Warfarin a Paralen

Bezpečně můžete užít na bolest léky, které srážlivost krve neovlivňují, například ty s účinnou látkou paracetamol (Panadol Novum, Paralen). To znamená, že k Warfarinu si Paralen v doporučeném dávkování vzít smíte.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Šatanová.

Chci se zeptat na lék Lixiana 60mg , na ředění krve které léky se mohou užívat ja uživám apoibuprofen na bolest kloubu.Taky z bylin se chci zeptat na bylinu komonici lékařskou, která má být též na ředění krve, jestli je vhodná? Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Lixiana je nový lék proti sražení krve, který je stále ve fázi testování a teprve se vyhodnocují všechny možné interakce. Výhodou Lixiany je, že nevyžaduje žádnou dietu - můžete jíst co chcete. S interakcí s jinými léky je to už trochu horší. Je mnoho léků, které zvyšují i snižují účinky Lixiany, ale jejich dostupnost je vázána na lékařský předpis, takže vždy informujte všechny lékaře, že užíváte Luxianu a oni se k tomu přizpůsobí se svým předpisem. Co se týče bylinek, tak zatím je prokázána interakce s třezalkou tečkovanou, ale pro vaší bezpečnost byste neměla užívat žádné bylinky během léčby Lixianou. Volně prodejné léky proti bolesti, jako je například Ibuprofen, zvyšují riziko krvácení, obzvláště když se užívají dlouhodobě. Požádejte svého ošetřujícího lékaře o předpis na vhodnější lék proti bolesti, který bude možné užívat bez rizika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opuncie ředení krve

Bezpečné léky na bolest při Warfarinu

Níže uvedený přehled uvádí léky proti bolesti, které nezvyšují riziko krvácení u pacientů užívajících příležitostně antikoagulancia (PRN), protože nejsou NSAID. Mohou být také užívány pravidelně, ale v takovém případě by měl být INR zkontrolován asi 4–5 dnů po zahájení léčby a znovu asi o 10 dní později, aby bylo jisté, že nedošlo k interakci nově užívaného přípravku na léčbu bolesti s warfarinem.

Účinnost: Slabší léky proti bolesti

  • obecný název: acetaminofen
  • značka, příklady: Tylenol
Účinnost: Léky na středně silnou bolest
  • obecný název: tramadol, síran kodeinu, hydrokodon
  • značka, příklady: Ultram, Ultracet, Lorcet, Lortab, Vicodin
Účinnost: Silnější léky proti bolesti
  • obecný název: hydromorfon, meperidin, morfium, oxykodon
  • značka, příklady: Dilaudid, Demerol, MS Contin, Percocete

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jaké léky se mohou brát na bolest společně s lékem eliquis? Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

K léku Eliquis můžete na bolest použít pouze Paracetamol (Paralen), přičemž maximální dávka činí 2 tablety po 4 hodinách. Ostatní léky proti bolesti, které jsou volně prodejné zvyšují riziko krvácení. Pokud Paracetamol nestačí, tak pak již jedině lze použít léky na bolest, které jsou na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék eliquis

Izomery chondroitinu sulfátu snižují závislost na lécích proti bolesti

Mnohdy se dnes ještě setkáváme s jevem, kdy léčba osteoartrózy se zaměřuje jen na zmírnění bolesti bez ohledu na základní příčinu – úbytek chrupavky. Některé léky proti bolesti NSAID mají vážné vedlejší účinky. V nedávné dvouleté studii účastníci používali jak NSAID léky proti bolesti tak i Condrosulf a vyšlo najevo, že během doby, kdy byli léčeni lékem Condrosulf, tak spotřebovali o 17% méně léků proti bolesti.

Zdroj: Condrosulf na osteoartrózu

Poradna

V naší poradně s názvem PRESTARIUM NEO COMBI A LEKY NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,chci se zeptat,jestli muzu brat paralen,anebo ibuprofen,kdyz beru prestarium neo combi.Beru ho sedmy den a porad se mi toci hlava.Mam ale i zablokovanou krcni pater.
Chtela bych se zeptat,jestli muzu uzivat paralen,anebo ibuprofen na bolest pri lecbe vysokeho tlaku prestarium neo combi.Beru tyto prasky na tlak teprve 7 dni,ale porad se mi mota hlava.Mam asi i zablokovanou krcni pater,takze motolici mozna mam i od toho.Nejsem si ale jista,jaky lek proti bolesti mohu izivat.Krome toho beru betablokator Propranolol na esencni tres a euthyrox na stitnou zlazu.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na krátkodobé (1 až 2 dny) léčení bolesti můžete použít paralen raději než ibuprofen. Bolest vycházející ze zablokované krční páteře vám pomůže rychle vyléčit lékař ortoped. Prohlédne vás a předepíše vám léky proti bolesti, mnohem lepší, než si můžete volně koupit. Především ale budete mít jistotu, že se budou moci užívat společně nejen s Prestarium Neo Combi, ale i s ostatními medikamenty, které užíváte. Motání hlavy neboli závratě mohou souviset s lékem Prestarium Neo Combi, jde totiž o častý nežádoucí účinek u tohoto léku. Informujte o tom lékaře, který vám lék předepsal - je důležité, aby o tom věděl! Může vám pak upravit dávkování a vy se tak zbavíte tohoto nepříjemného pocitu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prestarium neo combi a alkohol

Léky na bolest zubů

Bolest zubů je většinou důvodem, kdy si vezme léky i ten, kdo je jinak příliš neuznává. Důležité je, abychom rozhodně nepřekračovali povolené dávkování a dali si také pozor na to, že pod různými názvy mohou být analgetika se stejným složením. Následky předávkování mohou být velmi vážné. Některá analgetika mají tendenci i k tlumení zánětu a otoku, takže mohou pomoci zásadním způsobem. Každopádně neberte dočasné odeznění potíží jako důvod, proč nenavštívit lékaře. Bolest zubu se totiž obvykle vrátí v tu nejméně vhodnou chvíli.

Zdroj: Co na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem SERMION POR ČÍM LZE NAHRADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Urban.

Dotaz:Předem přeji hezký den.Mám být léčen novodobým lékem SERMION POR TBL FLM.Jelikož mám i další léky jako warfarin, Lorista H ,Lorista 50 a Tulip,po přečtení všech dostupných informací se mi nezdá, abych uvedený lék na Menierovu chorobu užíval.Nehledě na to, že s tímto lékem jak jsem dále vyčetl nejsou kromě krys a dalších zvířat a kromě několika testujících osob žádné zkušenosti.Pokusného králíka rozhodně dělat nebudu,proto se ptám, zda existují jiné léky a cenově dostupné.Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na Meinerovu nemoc neexistuje žádný lék, který ji může vyléčit, ale používají se léky, které mohou potlačit nepříjemné projevy této nemoci, jako například závratě. Lék Sermion se ve světě s úspěchem používá k léčbě závratí u lidí již deset let, takže nejde o žádný novodobý nevyzkoušený lék. Lékař, který Vám předepsal Sermion na Menierovu chorobu, Vás bude určitě pravidelně a často kontrolovat, aby při jeho používání nedošlo ke shoršení Vašich kardio-vaskulárních problémů. Pokud svému lékaři důvěřujete, pak věřte i v léčbu lékem Sermion.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sermion por čím lze nahradit

Léky na bolest zubů

Pokud je bolest nesnesitelná a zubař není zrovna po ruce, tak si zkuste dát léky (analgetika), které pomohou od bolesti. Na bolest zubů zabírá látka ibuprofen (obsahuje ji například Ibalgin, Nurofen). Tyto léky začnou zabírat už po půlhodině a jsou volně prodejné.

Doporučuje se pravidelně používat speciální zubní gely a zubní pasty s vysokým obsahem fluoridu, který funguje jako prevence zubního kazu, ale slouží také k léčbě počínajícího zubního kazu tím, že zub remineralizuje. Tyto přípravky jsou vhodné k dlouhodobé péči o citlivý chrup – fluoridují, remineralizují odvápněnou zubní sklovinu a mají trvalý posilující účinek.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem GROPRINOSIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bedřiška Kořánová.

Dobrý den, prosím o radu, zda mohu tento lék užívat, když mám nemoc systémový lupus erythematodes, Beru léky na ředění krve Lixianu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Groprinosin obsahuje účinnou látku inosinum pranobexum a u té není známa žádná interakce s léčivou látkou edoxaban, která je obsažena v přípravku Lixiana. Jinými slovy: společné užívání Groprinosinu a Lixiany je možné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Groprinosin příbalový leták

Babské rady na dnu

Tradičním přírodním lékem jsou třešně, je jedno, jestli čerstvé nebo kompotové. Říká se, že 250 mg třešní udrží dnu v rozumných mezích. Podobně se využívají i jahody. Cenná je i jejich čerstvá nebo mražená šťáva. Nejvíce doporučovaným doplňkem při dně je bromelin. Omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje rovněž snižují hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět zmírňuje vitamín C a E. Flavonoid kvercetin snižuje hladinu kyseliny močové a lépe se vstřebává, užívá-li se zároveň s bromelinem. Z potravinových doplňků lze dále doporučit šťávu z celého listu aloe vera, lopuch a vojtěšku. Dále se doporučuje užívat listy kopřivy vnitřně (tobolky nebo čaj zbavují nadbytku kyseliny močové) i zevně (obklady tiší bolest zanícených kloubů). Při bolestech je dobré opakovaně postižené místo ledovat, chladit.

Zdroj: Léky na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem OTRAVA LÉKY NA SPANÍ A ANTIDEPRESIVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Horák.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak nebezpečné je předávkování lékem Trittico 150 mg a zda se může pacient z tohoto léku otrávit a při jak velké dávce? Předem Vám moc děkuji za odpovědi a přeji pěkný zbytek dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co se předávkování týče, tak Trazodon (Trittico) se zdá být relativně bezpečnější než jiná antidepresiva nižší generace, zejména pokud je užíván jako jediný přípravek. Úmrtí jsou vzácná a i po požití dávek 6 000–9 200 mg (60 tablet Trittico 150 mg) byla hlášena neobvyklá zotavení. V jedné zprávě bylo 9 z 294 případů předávkování fatální a všech devět pacientů také užívalo jiné látky tlumící centrální nervový systém (CNS). Pokud dojde k předávkování trazodonem, měli by lékaři pečlivě sledovat nízký krevní tlak, což je potenciálně nejzávažnější toxický účinek.
Pro Trazodon neexistuje žádné specifické antidotum. Řízení předávkování by proto mělo být symptomatické a podpůrné. Každá osoba podezřelá z předávkování by měla být co nejdříve vyšetřena v nemocnici. Aktivní uhlí a vynucená diuréza pomocí léků na odvodnění mohou být užitečné při usnadnění eliminace léčiva. Bylo prokázáno, že výplach žaludku není užitečný, pokud není proveden během první hodiny po příjmu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otrava léky na spaní a antidepresivy

Aulin a Warfarin

Aulin může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Ale podle výsledků vyšetření srážlivosti krve může lékař Aulin k Warfarinu předepsat a upravit dávkování, je-li třeba.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BÉRCOVÝCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Citlivost v oblasti vředu je dlouhodobou záležitostí a vy jste vyléčení zvládl perfektně, určitě vám lékař předepsal léky proti bolesti. Končetinu je dobré během dne odlehčovat a to tak, aby byla nad rovinou hrudníku. Pokud dlouhodobě sedíte a nebo máte nevyhnutelné cestování, pokuste se s nohami pohybovat, aby se napomohlo žilnímu návratu krve zpět do srdce. Denně provádějte cévní gymnastiku nejméně třikrát denně po dobu asi 3 minut - kružte nohami v kotnících, přitahujte špičky, krčte a natahujte prsty u nohou. Dobré je pohybovat nohami při každé příležitosti. Pomáhá i masáž v okolí rány. Na ráně během masáže nechte vlhký čtverec – namočený ve vodě. Do okolí rány naneste mastný krém a jemnými pohyby masírujte celé okolí rány, můžete pokračovat cca 5 cm do okolí rány a také celý zbytek končetiny ke kolenu. Vždy postupujte od spodu nahoru k srdci. Tím pomůžete i lymfatickému systému. Masáž by měla trvat alespoň 5 minut. Hlavně nezapomínejte si odpočinout a to nejméně na 2 hodiny po obědě s podloženými končetinami. Toto onemocnění vyžaduje trpělivost a pevné nervy :). Výborný je Ok balsám na masáže, ale je dražší. Držím palce, Světlana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Špor Karel.

Děkuji za rady,které využiji v další léčbě,ještě ale dotaz jaké léky klidní bolest,doktorka mně nic nenapsala a běžně dostupné léky nefungují ibalgin,apd.

Zdroj: diskuze Léčení bércových vředů

Oscillococcinum při kojení

Stejně jako v těhotenství je možné Oscillococcinum užívat i při kojení, samozřejmě po poradě se svým lékařem.

Zdroj: Zkušenosti s lékem Oscillococcinum

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Já beru Paralen a ibobrufen a nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Silnější léky proti bolesti jsou k dostání jen na lékařský předpis.

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Léky proti bolesti

Abyste zmírnili poextrakční bolest, která nastupuje po odeznění anestezie, vezměte si běžný lék na bolest a chlaďte tvář v místě zákroku. Případný otok by se měl začít vstřebávat už druhý den po výkonu, bolest bývá bez problémů zvládnutelná běžnými volně dostupnými analgetiky. V den zákroku a den následující nevyplachujte ústa a nekloktejte, abyste nenarušili vznik „krevní zátky“ v ráně, která je velmi důležitá pro bezproblémový průběh hojení. Minimálně 24 hodin po zákroku nekuřte. Dodržujte pečlivě ústní hygienu, přičemž v okolí rány čistěte zuby velmi opatrně.

Zdroj: Bolest po vytržení zubu

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Dowry den,

pred Furolinem by chtela varovat. Mela jsem ho cca 2 roky zpatky na zanet mechyre a doposud si vzpominam s husi kuzi. Na treti den užívání u mne se objevila nahla a silna bolest v leve noze za kolenem. Nekolik dni nemohla jsem se posadit na bobek, noha otekavala, citila jsem ji pri chuzi a při kazde pozici bez pohybu. Měla jsem pocit, ze mám zanet slachy. Ihned jsem kontaktovala doktorku, ta řekla, ze s Furolinem to nemá nic spolecneho a ze mám vybrat baleni.
Tu nohu jsem dávala dohromady skoro rok, mela rentgen, ultrazvuk, ortopeda. Nic se neprokázalo. Bolest nebyla již taková, ale nohu jsem cítila pořad a byla jakoby nefunkcni. Naposledy jsem měla asi 15 cvičeni u fyzioterapeuta+různé toky, až poté mne se ulevilo.
Tady narazila jsem se na diskuzi, tak píšu svoji negativní zkušenost a si myslím, ze je to nebezpečný lék a nechápu proč doktory ho předepisují , když ma tolik negativních ohlasu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Furolin jsem dobrala, tak jak jsem mela.Az na pocatecni bolest hlavy mi opravdu pomohl. Je mi lito, ze sve problemy mate spojene s timto lekem. IRENA

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Ibuprofen

Lékem proti bolesti je například Ibalgin/Ibuprofen/Apo-Ibuprofen, u starších lidí známý pod názvem Brufen. Na trhu tyto léky naleznete jako sirup, tablety, gel či takzvaný rapid. Působí proti bolesti a proti zánětům. Vedlejší účinky léčivé látky ibuprofenum nejsou příliš škodlivé, nejsou-li výše uvedené léky užívány dlouhodobě.

Wikipedie uvádí, že ibuprofen (latinsky ibuprofenum) je léčivo ze skupiny nesteroidních antiflogistik, které se používá na tlumení bolestí, zánětů a horeček. Existuje ve formě tablet, sirupů a léků pro lokální podání (krémy, gely). Tablety v síle do 400 mg lze zakoupit v lékárně i bez lékařského předpisu. Síla 600 mg je vázaná na lékařský předpis. Prodává se pod různými komerčními názvy, například Apo-Ibuprofen, Brufen, Dolgit, Ibalgin, Ibumax, Nurofen a další.

Doporučené dávkování závisí na tělesné hmotnosti a indikaci. Standardní denní dávka na léčbu bolesti či horečky je jedna tableta denně. Obecně se dá říci, že doporučená dávka pro perorální podání je pro dospělé a dospívající od 12 let 400 mg až 3krát denně s časovým rozestupem 4–6 hodin (20–35 mg na 1 kg hmotnosti pro děti). Maximální denní dávka by neměla překročit 1 200 mg. V případě revmatických onemocnění může být dávka i vyšší. Přesnou dávku ale musí vždy stanovit lékař. Ani v takovém případě by neměla být překročena maximální denní dávka 2 400 mg!

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem CO SE NESMÍ JÍST A PÍT NA ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Rubínová.

Dobrý den ! Ve svých 75 letech užívám vícero léků. Jsem po onkol.operaci jazyka a s tím souvisí i problémy s polykáním. Léky užívám vždy např. v jogurtu, pudinku ap. Velmi mne zajímá, zda mohu současně užívat eliquis a enelbin při jednom jídle ? Obvykle mám pocit po jednom jogurtu velké plnosti v krku a čekám alespoň l hodinu na další lék. Prosím o sdělení, zda mohu tyto dva léky brát současně. Děkuji. Rubínová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Enelbin obsahuje účinnou látkou Naftidrofuryl a používá se při léčbě periferních a cerebrálních cévních poruch. Zvyšuje buněčnou oxidační kapacitu a je spasmolytikum. Může být také antagonistou na 5HT-2 serotoninových receptorech. Enelbin se nijak neovlivňuje s lékem Eliquis a je možné oba léky spolknout současně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co se nesmí jíst a pít na Eliquis

Léky na bolest zubů

Existuje celá škála léků na bolest, níže je jich vyjmenováno jen pár.

Ataralgin

Zde je možné zakoupit lék Ataralgin.

Nalgesin S

Tady je možné koupit Nalgesin s.

Saridon

Zde je seznam cen léku Saridon.

Valetol

Tady je uveden seznam cen, za které je možné koupit lék Valetol.

Brufen

Zde je k dostání lék Brufen.

Paralen

Tady je možné zakoupit lék Paralen.

Ibalgin

Zde je seznam cen léku Ibalgin.

Zdroj: Bolest zubů

Podrážděný žlučník

Žlučníku nesvědčí hodně tuků a smažená jídla. To vede k jeho přetěžování, podráždění a k tvorbě žlučových kamenů. Při podráždění žlučníku se vyskytuje bolest v pravém podžebří vystřelující do zad až k pravé lopatce, která může být spojena s plynatostí, nadýmáním, škytáním, říháním, průjmem, nauzeou i zvracením, někdy i teplotou.

Léky, které se užívají při léčbě onemocnění jater, žlučníku či žlučových cest, jsou léky, které ulevují od bolesti v podžebří a rozpouští žlučové kameny. Když užíváte léky na žlučník, vyvarujte se mastných, smažených a sladkých jídel.

Zdroj: Žlučníkové problémy

Léky proti bolesti – analgetika

Světová zdravotnická organizace rozdělila analgetika do tří stupňů. Pro první stupeň mírné až středně silné bolesti jsou určeny léky, které se označují jako „nesteroidní analgetika“. Patří k nim například všem dobře známy Ibuprofen, Diclofenac nebo Indomethacin. Avšak k léčbě této bolesti lze použít i paracetamol (Paralen) nebo kyselinu acetylsalicylovou (Aspirin, Acylpyrin).

Tyto léky není vhodné kombinovat mezi sebou, ale při silnějších bolestech se mohou spojit s dalším stupněm pro silné a kruté bolesti – ty se nazývají „slabé opioidy“. Tato skupina léků se takto nazývá pro podobnost účinku s opiem, přírodním alkaloidem získávaným z nezralých makovic. Dříve se těmto lékům říkalo opiáty. Hlavním představitelem této skupiny je tramadol a kodein.

Pro nejsilnější, nesnesitelné bolesti jsou určené „silné opioidy“. Základním lékem je zde morfin. Zpravidla se k těmto lékům užívají i léky z některé z předchozích skupin anebo léky pomocné.

Pomocné léky

Onemocnění zhoubným nádorem představuje vždy velmi závažný zásah do psychiky nemocného. Nebezpečí smrti, nejistota, strach o sebe a své blízké, to vše vede k úzkosti a depresi. Pokud je nemocný v depresi, špatně spí a nechutná mu jíst, všechny strasti včetně bolesti pociťuje daleko intenzivněji. Proto jsou velmi důležitou součástí léčby nádorové bolesti také antidepresiva. Nejenže tlumí depresi, ale přímo se i podílejí na léčbě bolesti – mají vlastní analgetický účinek. Nemocní pak potřebují užívat méně analgetik, jsou spokojenější, jejich největší chmury jsou obroušeny a mohou tak plně prožít každý den.

Antikonvulziva

Další skupinou léků, které se v poslední době v léčbě bolesti široce uplatňují, jsou léky, které se užívají pro záchvaty křečí, takzvaná antikonvulziva. Používají se tam, kde se jedná o bolest způsobenou postižením nervů, nebo když bolest přichází v záchvatech. Na některé typy bolesti jsou tyto léky daleko účinnější než běžná analgetika.

Antidepresiva

Proti strachu, nespavosti, úzkosti a ke zmenšení svalového napětí se používají léky zvané benzodiazepiny.

Kortikoidy

U nádorové bolesti hrají významnou roli kortikoidy, hlavně u pokročilých stadií a u nádorů, kde dochází k rozpínání a otokům jednotlivých orgánů a k rozsevu nádorových metastází. Využívá se zde jejich protizánětlivého a antiedematózního (zmenšující otok) účinku.

Dalšími pomocnými léky mohou být léky proti zácpě, svědění, nevolnosti, zvracení, nespavosti a další, zkrátka prostředky ke zmírnění všech nepříjemných pocitů, ať už způsobených vlastním onemocněním, nebo jeho léčbou.

Zdroj: Jsou to ledviny a nebo jde o bolest zad


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP