Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

SKOŘICE A WALFARIN

OBSAH

Warfarin patří k lékům velmi často užívaným na ředění krve, i proto pacienty zajímá, jaké negativní účinky je mohou čekat při užívání tohoto léku.

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Diskuze

V diskuzi RUTIN, ASKORUTÍN, WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Palkovičová.

Užívam Walfarin. Veľmi často mi práskájú žilky v oku. Môžem užívať Askorutín, alebo Rutin spolu s Walfarinom. Ďakujem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rutin, Askorutín, Walfarin

Následky

Skořice by se neměla užívat při žaludečních a střevních vředech. Skořice také může způsobovat alergii, pokud se tedy u vás objeví příznaky alergické reakce, nepoužívejte ji. Vliv většího množství skořice v těhotenství není znám. Objevují se protichůdné názory na vliv skořice na dělohu. V nízkých dávkách (respektive v přiměřených, na které je organismus zvyklý), je užívání skořice bezpečné. Skořice by stejně jako jiná koření neměla být podávána dětem do dvou let.

Zdroj: Skořice – předávkování

Diskuze

V diskuzi WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana janú.

Dobrý den, beru walfarin 10mg,naměřili mi 1.2 ,nevím jestli je to dobře nebo ne-
Dekuji za info

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Walfarin

Skořice dávkování

Denní dávka skořice by neměla přesáhnout 2 - 4g, u výtažků a olejů je třeba brát zřetel na sílu výrobků (viz příbalový leták).

Zdroj: Skořice, magická a léčivá

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Bromová.

Ještě jsem se chtěla zeptat, zda můžu jíst syrovou cibuli?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Může se jíst u walfarin dušené kedlubny.

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání Warfarinu

Skořice a med na vlasy

Skořice a med přirozeně zesvětlují vlasy. Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, jenž má vynikající bělicí účinky. Skořice se zase vyznačuje depigmentačními schopnostmi (působí jak na pleť, tak na vlasy) a vlasy zesvětluje.

Zdroj: Báječné účinky medu a skořice

Diskuze

V diskuzi KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie knotová.

Nevadí užívání skořice když užívám lék na ředění krve? Je to Godasal.

Zdroj: diskuze Káva+skořice

Co je to skořice

Skořice je vlastně usušená kůra stromu - skořicovníku. Nejznámější jsou 2 druhy skořicovníků - skořicovník cejlonský (je považován za kvalitnější, kůra vytváří typické "svitky") a skořicovník čínský. Vůni a chuť skořice vytváří především silice, hlavně aldehyd, eugenol, třísloviny i další složky. Pro vysoký obsah těchto látek se skořice hojně používá v léčitelství i v kosmetice.

Zdroj: Skořice, magická a léčivá

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Mohu při uživání walfarinu užit paracetamol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Paracetamol je doporučeným lékem proti bolesti pro příležitostné užívání při užívání Warfarinu.
Nicméně užívání více než malých občasných dávek paracetamolu nebo jejich užívání po delší dobu, může zvýšit váš mezinárodní normalizovaný poměr (INR) a způsobit zpomalení krevní srážlivosti. To znamená, že zde existuje riziko krvácení a je pravděpodobnější, pokud se paracetamol užívá v dávkách vyšších než 2 g (4 tablety) denně po dobu delší než několik dní.
Pokud paracetamol interaguje s warfarinem a ovlivňuje INR, tak nejvýraznější účinky se zaznamenávají mezi prvním a třetím týdnem po začátku užívání paracetamolu, ale účinky mohou být pozorovány dříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Med a skořice jako lék

Skořicová kůra patří mezi přírodní antibiotika, skořice tudíž účinně bojuje proti širokému spektru virů, bakterií a plísní. Skořici byste měli užívat po dobu alespoň 40 dnů, poté si můžete udělat přestávku, během které využíváte ochranné účinky skořice. Co se týče dávkování, zde neplatí, že čím více je skořice, tím lépe. Optimálně bychom měli užívat (na větší sklenici vody) přibližně 3 g skořice denně, což je méně než čajová lžička. Účinek skořice je zesilován medem (tyto dvě látky se vzájemně podporují). Těhotné ženy by měly skořici konzumovat jen velmi málo.

Zdroj: Báječné účinky medu a skořice

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICE BYLINKY NA ZÁCPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samboja.

Jak působí používání skořice na pravidelnou stolici? Staví nebo
nebo podporuje? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Skořice spíše staví stolici, ale nezpůsobuje zácpu. Skořice zlepšuje trávení, tím, že štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou. Skořice dále zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjem, nevolnosti a nadýmání.

Skořice stahuje hladké svalstvo, které nemůžeme normálně ovládat svou vůlí. Z hladké svaloviny je i vnitřní svěrač, který se při konzumaci skořice hůře uvolňuje a tím může být pozdržena stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skořice bylinky na zácpu

Jak se používá med a skořice na akné

Je prokázáno, že skořice dokáže regenerovat tkáně, zlepšovat celkový metabolismus buněk a urychlovat látkovou výměnu. Směs medu a skořice aplikovaná na postižená místa léčí akné, ekzémy i pásový opar a kožní infekce.

V případě akné smíchejte 3 lžíce medu a 1 lžičku skořice a vytvořte pastu. Tu aplikujte před spaním na pupínky a ráno ji smyjte teplou vodou. Když budete tuto proceduru provádět denně, pupínky do týdne zmizí.

Zdroj: Báječné účinky medu a skořice

Kdo by skořici neměl konzumovat?

I když je skořice tak vítaným přírodním pomocníkem při zlepšování zdravotního stavu, nedoporučuje se její konzumace (případně jen zřídka, a to ve velmi malém množství) těhotným ženám, které by se ostatně měly vyvarovat jakémukoliv ostrému koření. U citlivých osob může vyvolat i alergické reakce (při nadměrné konzumaci), jako jsou vyrážky a podobné nepříjemnosti. Proto i u skořice platí – všeho s mírou. Skořice byste tak neměli jíst více než 4 gramy denně.

Zdroj: Léčivá skořice

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava Krejčí.

Může se skořice konzumovat s lékem warfarin ?


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Skořice neovlivňuje srážlivost krve a proto se může používat společně s lékem Warfarin.

Zdroj: diskuze Skořice a warfarin

Vnější užití skořice

Skořice se soustřeďuje také do oboru kosmetiky. Ve formě masážních olejů a tělových krémů se používá k úlevě při bolestech svalů a svalových křečích, na revmatické bolesti kloubů a celkovému prohřátí a regeneraci tkání. Účinné látky také pomáhají při metabolismu v buňkách, zrychlují látkovou výměnu, a proto se v kosmetice využívá k redukci projevů celulitidy.

Zdroj: Skořice, magická a léčivá

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Leitnerová.

Prosím mám dotaz , byl mi nasazen walfarin 5 a delší dobu užívám tramal kapky. Je to vhodná kombinace ? V propouštěcí zprávě jsem si přečetla , že jsem byla poučena o dietě, ale nikdo mě nepoučil.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důvěřujte svému lékaři a užívejte vše, jak vám bylo předepsáno. O podmínkách diety se poraďte se svým lékařem, který vám předepisuje warfarin. Jen on zná nejlépe váš stav a míru potřebné warfarinace a může lépe určit, které potraviny můžete konzumovat, a které léky můžete k tomu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Walfarin

Pro koho není skořice vhodná?

I když je skořice tak vítaným přírodním pomocníkem při zlepšování zdravotního stavu, nedoporučuje se její konzumace (případně jen zřídka, a to ve velmi malém množství) těhotným ženám, které by se ostatně měly vyvarovat víceméně jakémukoliv ostrému koření. Mimo to může u citlivých osob vyvolat i alergické reakce (při nadměrné konzumaci), jako jsou vyrážky a podobné nepříjemnosti. Proto i u skořice platí – všeho s mírou. Skořice byste tak neměli jíst více než 4 gramy denně.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samboja.

Brání či podporuje skořice stolici? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořice

Skořice na zrychlení metabolizmu

Skořice se významně podílí na zrychlení metabolizmu cukru a to díky obsažené látce s názvem chalkonový polymer. Chalkonový polymer (polymer metylhydroxychalkon - MHCP) dvacetkrát zrychluje metamolizmus glukózy, bez jediného vedlejšího účinku a to tím, že v našem těle imituje funkci inzulínu a díky tomu zvyšuje absorbci cukru buňkami a zároveň vyvolává přeměnu glukózy v zásobní formu cukru - glykogen. Na zrychlení metabolizmu a ke snížení vysokého krevního cukru o 25% je potřeba užívat denně 1 gram skořice.

Zdroj: Skořice, magická a léčivá

Skořice a hubnutí

Často je skořice předmětem diskuzí i v otázkách hubnutí. Na řádcích výše bylo zmíněno, že skořice jako lék dokáže snižovat hladinu cukru v krvi. Na stejném základě je postavena i účinnost při hubnutí. Mnozí výživoví poradci se tak shodují, že skořice může při pravidelném a dlouhodobém užívání zlepšovat funkčnost inzulinu, a tak usnadňovat snahu shodit nějaké to kilo. Pokud si však myslíte, že budete každý den konzumovat skořici a váha půjde dolů, mýlíte se. Nikdy se nedočkáte výsledků bez pohybové aktivity a případně i nastavené diety.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Med a skořice na akné

Med i skořice pomáhají léčit kožní onemocnění. Jejich společná kombinace má antimikrobiální vlastnosti. Navíc med udržuje pokožku hydratovanou a zabraňuje ucpávání pórů, což je jedna z příčin akné.

Jak na to

Důkladně promíchejte 1 čajovou lžičku medu a ½ lžičky skořicového prášku. Použijte na oblast postiženou akné. Nechte 10 minut působit a poté smyjte teplou vodou. Opakujte jednou nebo dvakrát denně.

Zdroj: Na co je dobrá skořice a med

Nežádoucí účinky

Skořice by se neměla užívat při žaludečních vředech. Vliv většího množství skořice v těhotenství není znám. Objevují se protichůdné názory o vlivu skořice na dělohu. V nízkých dávkách (respektive v přiměřených, na které je organismus zvyklý) je užívání skořice bezpečné. Skořice by stejně jako jiná koření neměla být podávána dětem do dvou let.

V případě, že budete skořici užívat v nadměrném množství v naději, že tak budete zdraví jako řípa, mýlíte se. Nejenom že si na skořici můžete vytvořit alergii, ale také závislost.

Nadměrné užívání skořice způsobuje, že se do těla dostává toxická látka kumarin. I když kumarin není stále detailně prozkoumán, dosavadní poznání upozorňuje na rizika jeho působení. Kumarin je označován jako látka způsobující ve vyšších dávkách krvácení, bolesti hlavy, spavost a závratě, podezřívána je i z možných karcinogenních, halucinačních a erotogenních účinků.

Zdroj: Nežádoucí účinky skořice

Med a skořice na hubnutí

Med a skořice ve spojení se správnou stravou a cvičením pomohou rychleji zhubnout. Antioxidanty obsažené v medu mohou pomoci snížit přírůstek hmotnosti, zatímco skořice reguluje stravovací návyky tím, že eliminuje chuť k jídlu. Navíc skořice podporuje metabolismus a pomáhá při hubnutí.

Jak na to

Každý den ráno, 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek, a večer před spaním vypijte šálek čaje nebo vody s medem a skořicí. Přidejte půl čajové lžičky skořicového prášku do šálku horké vody. Takto nechte 10 minut a přidejte 1 čajovou lžičku surového organického medu. Pijte dvakrát denně, pravidelné užívaní pomáhá snížit váhu i u mimořádně obézních osob.

Zdroj: Na co je dobrá skořice a med


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP