Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

CENA XARELTA

OBSAH

vessel due f cena

Xarelto a konopí

U konopí (marihuana) a konopných produktů, jako je kanabidiol (CBD), bylo konkrétně hlášeno, že interagují s přípravkem Xarelto.

Účinky konopí na Xarelto se mohou lišit v závislosti na konkrétním použitém konopném produktu. Některé konopné produkty mohou zvýšit hladinu Xarelta v těle, což by mohlo zvýšit riziko jeho nežádoucích účinků.

Jiné produkty z konopí mohou snížit hladinu Xarelta v těle, což může způsobit, že Xarelto bude méně účinné než obvykle.

Před zahájením léčby přípravkem Xarelto informujte svého lékaře, pokud užíváte konopí. Sdílením těchto informací s lékařem můžete pomoci předejít možným interakcím.

Poznámka: Konopí je v ČR povoleno pouze na lékařský předpis, jinak je nezákonné, ale v mnoha státech Evropy a zbytku světa je v různé míře legální.

Zdroj: Xarelto a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU PŘI UŽÍVÁNÍ XARELTA PÍT HŘEBÍČKOVÝ ODVAR? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Uhlířová.

chci odvar pít jako prevenci proti rakovině prsu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje odborná studie, která na zvířatech dokazuje pozitivní účinky hřebíčku při boji proti již probíhajícímu karcinomu prsu. Podle této studie má nejsilnější protirakovinové účinky esenciální olej z hřebíčku a o něco slabší alkoholový extrakt a vodový odvar. Výsledky této studie si můžete detailně přečíst zde: www.ncbi.nlm.nih.gov…

Jak je to s hřebíčkem a léky na ředění krve?
Hřebíček a v něm obsažený hřebíčkový olej mohou zesílit účinky antikoagulancií (tedy i Xarelta) a dalších léků, které ovlivňují srážlivost krve, jako jsou inhibitory krevních destiček, trombolytická činidla a nesteroidní protizánětlivé léky, což může zvýšit riziko krvácení.

Eugenol, aktivní složka hřebíčku a hřebíčkového oleje, se ukázal jako inhibitor aktivity krevních destiček. Závažné komplikace krvácení a interakce s hematologickými přípravky však nebyly hlášeny. Účinky hřebíčku na srážlivost krve se výrazně různí kvůli různým obsahům aktivních látek v tomto koření. Jednou si koupíte hřebíček, který bude mít účinky vyšší a jindy zase skoro žádné.

Pokud užíváte Xarelto, tak byste měla spolupracovat s lékařem, který vede léčbu Xareltem a informovat ho o vašich záměrech užívat hřebíčkový odvar dříve, než jej začnete užívat. Doporučuje se pečlivé klinické a laboratorní sledování hematologických komplikací. Také byste svému lékaři měla neprodleně hlásit jakékoli známky krvácení, včetně bolesti, otoku, bolesti hlavy, závratě, slabosti, prodlouženého krvácení z řezných ran, zvýšeného menstruačního krvácení, vaginálního krvácení, krvácení z nosu, krvácení z dásní při čištění zubů, neobvyklého krvácení nebo modřin, červená nebo hnědá moč nebo červená nebo černá stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu při užívání xarelta pít hřebíčkový odvar?

Xarelto a jídlo

Konzumace grapefruitu nebo pití grapefruitové šťávy během užívání přípravku Xarelto může zvýšit hladinu léku ve vašem těle. Vyšší hladina Xarelta by mohla zvýšit riziko nežádoucích účinků léku. Váš lékař vám může doporučit, abyste se během léčby přípravkem Xarelto vyvarovali konzumace grapefruitu nebo pití grapefruitové šťávy.

Také mějte na paměti, že u potravin obsahujících omega-3 mastné kyseliny může dojít k interakci s přípravkem Xarelto. Strava obohacená o omega-3 mastné kyseliny může interagovat s Xareltem.

Zdroj: Xarelto a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Zaoral.

dostanu lék Xarelto bez lékařského předpisu a co stojí děkuji za odpověď zaoral

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto je k dostání pouze na lékařský předpis. Proč? Xarelto je lék, který zpomaluje srážlivost krve a při nesprávném použití může přivodit život ohrožující stavy. Ačkoli je Xarelto na předpis, tak jen někteří pacieni získají příspěvek od pojišťovny. Cena léku Xarelto bez příspěvku od pojišťovny je 1700 až 1800 Kč za 28 tablet 15mg Xarelta. Vybraní pacienti mohou získat příspěvek od pojišťovny ve výši 960 Kč. Aktuální informace o podmínkách získání příspěvku od pojišťovny i ceny naleznete tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ŚRÁMKOVÁ Eliška.

Dobrý den ,mám takový dotaz jestli s užíváním Xarelta můžu třeba do lázní jelikož s Warfarinem to nelze. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativa Warfarinu

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ÚHRADA POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den,

přešel jsem z Xarelta na Eliquis 5 mg. Xarelto jsem měl hrazeno pojišťovnou (ČPZP). Bude hrazen i Eliquis?

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Koutnyjiri.

Prosím o sdělení jaké máte zkušenosti s uhradou pojištovny léku Eliques.
Děkuji

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Cena

Zde můžete vidět orientační ceny a doplatky v lékárně u krému Beloderm: Beloderm cena.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Rataj.

¨Dobrý den,
děkuji Vám za předešlou odpověď. Psal jste o vitamínech, na Vašem webu jsem se dočetl, že B12 a podobně na Xarelto nevadí, takže ani Magnesium by nemělo vadit, že? Užívám na unavené nohy. Zajímavé je, že trošku vysmrkávám krev, ale to bude zřejmě podrážděné sliznice, objeví se zcela vyjímečně náhodou, někdy i při vykašlávání, ale není to každý den, ale řekněme 2x za týden, jen ráno 2x a pak klid. Na plicním jsem byl na kontrole, v pohodě. Magnesium by nemělo nic děla, že? A ani Afonilum SR 2540,, že ne? To jsou mé poslední dotazy k Vám. Pak už nemusím řešit nic. Mockrát Vám děkuji, jste úřžasní, ten web je senzační. S pořáním hezkého dne
Miroslav Rataj

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání Xarelta můžete bez obav užívat vitamíny B, magnesium i Afonilum SR 250g. U léku na dušnost Afonilum SR 250g si dejte pozor, pokud jste kuřák (čehokoliv) a zároveň pijete kávu. Tato kombinace se neslučuje s léčbou Afonilum SR 250g.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP