Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

HRADI PACIENT LEK FRAXIPARINE

OBSAH

Fraxiparine a pití alkoholu

Účinek tohoto léku trvá průměrně 16-18 hodin od podání. Je bezpečné pít alkohol při užívání tohoto léku? Interakce Fraxiparinu s alkoholem není známa a před konzumací většího množství alkoholu je vhodné poradit se s lékařem.

Obecně platí, že pro antikoagulační léčbu je třeba přijmout zvláštní opatření týkající se konzumace alkoholu. Jeden drink (nebo sklenka vína) denně není problém a nemá to vliv na srážlivost krve. Nadměrné pití alkoholu však může nepříznivě ovlivnit srážlivost krve. Kvůli operaci se může v tepnách vytvořit nežádoucí krevní sraženina. Tomu se říká trombóza. Trombóza může úplně uzavřít krevní cévu, takže orgány za zablokovanou krevní cévou nedostanou žádnou nebo nedostatečnou krev. Aby se zabránilo trombóze, lékař předepisuje léky proti srážení krve. Fraxiparine je jedním z takových léků. Mírná konzumace alkoholu není problém, ale nadměrná konzumace alkoholu se důrazně nedoporučuje.

Zdroj: Fraxiparine a alkohol

Diskuze

V diskuzi LÉK FOSAVANCE - DOPLATEK PACIENTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Fliegerová.

Prosím o radu na lék jsem doplácela 38O Kč. Bylo to v pořádku ? Děkuje Jarmila Flegerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Dobrý mám dotaz. Od lékaře jsem dostala předepsaný Detralex, ne na vlastní žádost, když se u něj léčím s hemoroidy. V lékárně mi řekli, že na receptu je poznámka, že lék si hradí pacient sám. Na uvedený lék přitom ZP přispívají. Nevíte někdo, z jakého je to důvodu? Děkuji.

Zdroj: diskuze Lék fosavance - doplatek pacienta

Lék Fraxiparine

Léčivý přípravek Fraxiparine obsahuje účinnou látku s názvem nadroparin a používá se zejména k prevenci hluboké žilní trombózy a plicní embolie u lidí, kteří podstupují všeobecnou operaci nebo ortopedickou operaci (např. náhrada kyčelního nebo kolenního kloubu). Nadroparin je nízkomolekulární heparin, který se normálně používá ve formě vápenaté soli, sestávající z frakce heparinových fragmentů polysacharidového typu. Tyto fragmenty se extrahují z heparinu získaného ze střevní sliznice prasat díky fragmentaci pomocí kyseliny dusité a následným selektivním vysrážením v ethanolu.

Nadroparin může být použit k prevenci hluboké žilní trombózy a plicní embolie u lidí, kteří jsou upoutáni na lůžko nebo jsou hospitalizováni z důvodu vážného onemocnění (srdeční selhání, závažné infekce hrudníku nebo respirační selhání). Používá se také k prevenci srážení u lidí podstupujících hemodialýzu. Nadroparin se také používá k léčbě nestabilní anginy pectoris a pacientů, kteří přežili infarkt.

Váš lékař mohl navrhnout tento lék i pro jiné stavy, než které jsou uvedeny v těchto článcích s informacemi o lécích. Pokud jste o tom se svým lékařem nemluvili nebo si nejste jisti, proč vám tento lék byl podáván, poraďte se se svým lékařem. Nepřestávejte užívat tento lék bez porady se svým lékařem.

Nedávejte tento lék nikomu jinému, i když má stejné příznaky jako vy. Náhodné podání tohoto léku jiným lidem může být škodlivé, pokud jim jej lékař nepředepsal.

Zdroj: Fraxiparine a alkohol

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY HRAZENÉ VZP - se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

V diskusi ani v komentářích a odpovědích jsem se nedověděl co hradí VZP a co pacient. To si každý zubař určuje kolik zaplatí pojišťovna a kolik pacient sám? Je mi 84 let, mám arytmii s implantovaným defibrilátorem. Jaké mám nároky od VZP

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
dělala jsem si zubní implantáty u mého doktora a polovinu mi hradila VZP. Musím dodát že za rok se mi implantáty zničili.. Musela jsem čekat na pořádí ke své doktorce, které trvalo měsíc.
Pak mi dcera doporučila www.dsmile.cz. Nemají smlouvu s vzp a platili jsem vše z kapsy. Musím říct že to stalo za to, už to jsou 2 roky a moje zuby mě netrápí.

Zdroj: diskuze Zubní náhrady hrazené VZP -

Příbalový leták

Fraxiparine a Fraxiparine Forte se liší svým dávkováním.

Zde můžete vidět příbalový leták léku Fraxiparine.

Zde můžete vidět příbalový leták léku Fraxiparine Forte.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Kulíková.

Dnes mi byl předepsán detralex s poznámkou hradí pacient. Jak docílím toho, aby mi část proplatila pojišťovna? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex je z veřejného zdravotního pojištění hrazen jen v těchto případech:
- symptomatická léčba chronické žilní nemoci s objektivními známkami choroby (viditelné varixy, edémy, kožní změny, event. průkaz refluxu pomocí sonografie jako nepřímého dokladu žilní hypertenze). V případě, že po 2 - 3 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba není dále hrazena.
- hojení bércových venózních vředů. V případě, že po 6 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba není dále hrazena.
V ostatních případech pacient hradí celou cenu tohoto léku sám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Fraxiparine a alkohol

Při léčbě Fraxiparinem se doporučuje alkohol omezit na minimum, aby se nezvýšilo riziko krvácivých komplikací.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem FINANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Nevrlý.

Dobrý den. Prosím-Vás kolik hradí pacient za biologickou léčbu rakoviny slinivky bříšní. Děkuji Nevrlý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud jste lékařem zařazen do biologické léčby, pak je léčba zdarma a hradí ji Vaše zdravotní pojišťovna. Jinak jde o desítky tisíc korun měsíčně a na hodně dlouho, v podstatě napořád.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Finance

Fraxiparine v těhotenství

Léčba přípravkem Fraxiparine je možná kdykoliv během těhotenství, účinná látka neprochází placentou, škodlivý vliv na plod nebyl prokázán (patří do skupiny B v klasifikaci rizika dle FDA). Během léčby je možné kojit bez omezení, míra průniku účinné látky do mateřského mléka je zanedbatelná. Léčba takzvanými minihepariny je v určitých situacích v těhotenství přínosná i přes negativní hematologické vyšetření nastávající matky.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Babulko, léková politika se neustále mění a co platilo včera, dnes už nemusí. Stejně tak je to i s lékem Milgamma N, který v tabletové formě již není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient skutečně hradí úplně celou jeho cenu sám ze svého. Pojišťovna plně hradí jen obří balení injekcí léku Milgamma N.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Na co je Fraxiparine

Fraxiparine lze v malé dávce využít v prevenci vzniku hluboké žilní trombózy a plicní embolie, ve vysokých dávkách se používá i v léčbě těchto dvou nemocí. Vyšší dávky nízkomolekulárního heparinu se po omezenou dobu podávají i při léčbě povrchových zánětů žil a aplikují se rovněž pacientům s fibrilací síní jako prevence před vznikem krevní sraženiny, která by mohla způsobit mozkovou mrtvici. Existují i další indikace podávání, ale zmíněné indikace jsou nejčastější.

Zdroj: Fraxiparine

Diskuze

V diskuzi FRAXIPARINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel kotasek.

zdravim prosim vas proplaci VZP pripravek na trombózu FRAXIPARINE dekuji za informaci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šindlerová Miloslava.

Jak dlouho mohu současně aplikovat Fraxiparine a užívat Warfarin.Děkuji za brzkou odpověď.Šindlerová

Zdroj: diskuze Fraxiparine

Fraxiparine Forte

Fraxiparine Forte je injekční roztok, který obsahuje nadroparinum calcicum 19 000 IU anti-Xa v 1 ml roztoku. Jedná se o čirý až slabě opalescentní, bezbarvý až slabě žlutý roztok.

Terapeutické indikace: Léčba tromboembolické choroby u dospělých pacientů.

Dávkování a způsob podání: Fraxiparine Forte se podává subkutánně 1x denně obvykle po dobu 10 dnů. Dávka se stanoví podle tělesné hmotnosti. Při léčbě tromboembolické choroby by měla být perorální antikoagulační terapie zahájena co nejdříve, pokud se neobjeví kontraindikace. Léčba přípravkem Fraxiparine Forte by neměla skončit dříve, než se prokáže, že perorální antikoagulační terapie je dostatečně účinná na základě vyšetření INR.

Přípravek není určen k intramuskulárnímu podání. V průběhu celé léčby přípravkem Fraxiparine Forte by měl být sledován počet krevních destiček.

Aplikace: Injekce se vpichuje do podkožní tkáně v anterolaterální oblasti břicha, střídavě vlevo a vpravo. Jehla musí vniknout v celé délce kolmo do kožní řasy vytvořené mezi palcem a ukazovákem podávajícího. Řasa musí být držena po celou dobu podávání injekce. Místo vpichu se nemá třít.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Oličová.

Je lék Detralex placen pacientem celou částkou,nebo připlácí na něj pojišťovna.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex z části hradí pojišťovna a z části pacient. Přesná výše doplatku záleží na lékárně. Některé upřednostňují seniory, kteří mají nižší doplatky, než mladší pacienti. Zeptejte se ve své lékárně na podrobnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Fraxiparine po operaci

Fraxiparine se používá jako prevence po operaci. Fraxiparine tlumí jeden z koagulačních faktorů a tím narušují koagulační kaskádu. Obvykle se podává v malých dávkách každý den v nemocnici ležícím pacientům jako prevence vzniku žilní trombózy. Ve velkých dávkách je ve zdravotnických zařízeních ekvivalentem Warfarinu. Podává se ve formě podkožních injekcí, které se obvykle aplikují do břicha (a způsobují modřiny). Hlavní výhodou je velmi malé riziko předávkování, velmi rychlý nástup i odeznění účinku (účinek vymizí cca do 12-24 hodin od aplikace). Nevýhodou je, že proti němu neexistuje žádná protilátka a v případě podání se prostě musí počkat, až účinek vymizí. Účinnost nízkomolekulárních heparinů se může kontrolovat z krevního náběru pomocí hodnot anti-Xa. Hodnota anti-Xa okolo 0,4 představuje preventivní účinnost, hodnoty 0,8-1,2 představují vysokou terapeutickou účinnost.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ FLÍČKY NA TĚLE STAROBNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosípotřebuji radu.na bříšku se mně před par lety udělaly hnědé flíčky.mám jen problém v létě,když si chci vzít dvoudílné plavky.je mně už přes padesát,ale ráda bych kdyby šly nějak odstrnit,ale bez bolestně.jestli to jsou flíčky starobní,tak nevím.jsou jen malé,velikosti-1-2,5mm.prosím o radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Některé pigmentace jdou bezbolestně odstranit pomocí lejzru. Tato služba je dostupná ve větších městech a pacient si ji hradí celou sám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé flíčky na těle starobní

Vedlejší účinky

Fraxiparine může podobně jako ostatní léky na ředění krve způsobit krvácivé komplikace, naštěstí však nemá dlouhý poločas účinku (12-24 hodin). Velkou nevýhodou je ovšem neexistence protilátky, která by jeho účinek dokázala rychle vyrušit. Akutní operační zákroky proto nemohou být prováděny krátce po aplikaci většího množství tohoto léku. Z dalších komplikací se může objevit nedostatek krevních destiček (včetně takzvané heparinem indukované trombocytopenie) a zvýšení jaterních testů.

Zdroj: Fraxiparine

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba kolagenovými injekcemi je chápána jako alternativní metoda, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Pacient si cenu injekcí s kolagenem hradí sám v plné výši.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Dávkování

Fraxiparine se vyrábí v podobě roztoku, který se nachází v předpřipravených injekcích o objemu 0,2 až 1 mililitr a v koncentraci 100 mg/ml. Dávka pro dospělého člověka je přísně individuální. Čistě orientačně řekněme, že preventivní dávka se podává 1x denně, léčebná (terapeutická) dávka 2x denně. Objem roztoku vhodný pro preventivní dávku se udává v mililitrech: váha člověka v kg dělena 200. To znamená, že u průměrného 80kilogramového člověka je to dávka cca 0,4 ml podkožně 1x denně.

Léčebná dávka se v mililitrech odhadem vypočítá jako váha člověka v kg dělena 100. To znamená, že u průměrného 80kilogramového člověka je to dávka cca 0,8 ml podkožně 2x denně.

Je zde nicméně řada faktorů, kvůli kterým se dávka individuálně upravuje, například stavy s chronickým selháváním ledvin. Neopatrná aplikace může vést k předávkování, a proto rozhodnutí o dávkování léku patří pouze do rukou zkušeného lékaře.

U dialyzovaných pacientů se nízkomolekulární hepariny aplikují nitrožilně během dialýzy, aby se zabránilo vzniku sraženin v dialyzačním přístroji.

Silnější produkt - Fraxiparine Forte se vyrábí v podobě injekčního roztoku o objemu 0,6-1 mililitr a od běžného přípravku Fraxiparine se liší vyšší koncentrací (150 mg/ml). Pozor tedy, dávka 0,6 mililitru Fraxiparine Forte se rozhodně nerovná 0,6 mililitrům "normálního" léku Fraxiparine!

Účinek Fraxiparine se monitoruje podle hladiny anti-Xa, kterou je možno zjistit z běžného krevního náběru. To umožňuje dávku přípravku individualizovat danému člověku na míru.

Zdroj: Fraxiparine

Diskuze

V diskuzi NA FRAXIPARINE MOHU UŽÍVAT DOPLNĚK STRAVY VOBENZYN DRG 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Na injekce fraxiparine které jsou na ředění krve jestli mohu užívat VOBENZYN.V lékárně mi to nedoporučují. Ďekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na fraxiparine mohu užívat doplněk stravy vobenzyn drg 800

Zapadlé oči po operaci šedého zákalu

Šedý zákal, katarakta, je zkalení oční čočky. Vyskytuje se především ve vyšším věku, výjimečně u mladých lidí nebo i dětí. Jedinou možnou léčbou je operace, při níž je zakalená čočka nahrazena novou umělou nitrooční čočkou. Existují dva způsoby provedení operace. Standardní ultrazvuková a modernější laserová. Ultrazvukovou operaci s implantací standardní čočky hradí zdravotní pojišťovny, je tedy zdarma. Laserová operace je bezpečnější, přesnější, šetrnější, ale provádí se za příplatek. Pacient si také může vybrat z různých typů nitroočních čoček, které se liší optickými vlastnostmi. Po operaci šedého zákalu se dočasně může vyskytnout pocit zapadlých očí.

Zdroj: Zapadlé oči

Aplikace

Běžně se aplikuje podkožně do břicha, přičemž se místa vpichu střídají. Jehlička je velmi drobná, aplikace nebolí, někdy však může trochu štípat a při opakovaném podání se v místě vpichů mohou začít tvořit modřiny.

Postup: Při aplikaci antikoagulancií (například Clexane, Fraxiparine) se provádí vpich pod úhlem 90° v oblasti břicha. Neaspiruje se a kožní řasa se drží po celou dobu aplikace. Místo vpichu se po skončení aplikace nemasíruje.

Manipulace: Před podáním musí být injekční roztok opticky zkontrolován na přítomnost makroskopicky patrných cizorodých částic a na změnu vzhledu. Jestliže vzhledem nevyhovuje, je třeba jej vyřadit. Používá se stříkačka na jedno použití pro subkutánní podání. Všechen nepoužitý přípravek musí být zlikvidován. Po aplikaci je třeba pevně uchopit horní konec těla stříkačky a druhou rukou posunout bezpečnostní kryt směrem k jehle tak, aby jehlu zcela zakryl (po překonání zarážky se ozve klapnutí a kryt je fixován v bezpečnostní poloze). Stříkačka pak může být zlikvidována běžným způsobem.

Zdroj: Fraxiparine

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Lék Fraxiparine s jinými léky

Calcium nadroparin - účinná látka přípravku Fraxiparine, by neměl být podáván současně s kyselinou acetylsalicylovou (Aspirin, Acylpyrin), s jinými salicyláty, s jinými nesteroidními protizánětlivými léky (volně prodejné léky proti bolesti) nebo s tiklopidinem (protidestičkové léčivo v rodině thienopyridinů, které je inhibitorem receptoru adenosindifosfátu). Současné podávání s perorálními antikoagulancii, glukokortikoidy nebo s dextranem by mělo být prováděno s odpovídající kontrolou.

Úplný výčet interakcí mezi nadroparinem a následujících léků:

  • kyselina acetylsalicylová (ASA);
  • aliskiren;
  • inhibitory angiotenzin-konvertujícího enzymu (ACEI; captopril, ramipril);
  • blokátory receptorů pro angiotenzin (ARB; např. candesartan, irbesartan, losartan);
  • apixaban;
  • kanagliflozin;
  • dabigatran;
  • dasatinib;
  • deferasirox;
  • dipyridamol;
  • eplerenon;
  • estrogeny (např. konjugovaný estrogen, estradiol, ethinylestradiol);
  • heparin;
  • rostlinné produkty ovlivňující srážlivost krve (např. kočičí dráp, heřmánek, pískavice, pupalka, hluchavka, česnek, zázvor, ženšen, kurkuma);
  • ibrutinib;
  • mesalamin;
  • nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID; např. diklofenak, ibuprofen, naproxen);
  • omega-3 mastné kyseliny;
  • jiné hepariny s nízkou molekulovou hmotností (např. dalteparin, enoxaparin, tinzaparin);
  • pentoxifylin;
  • inhibitory krevních destiček (např. tiklopidin, klopidogrel, eptifibatid);
  • progestiny (např. levonorgestrel, medroxyprogesteron, progesteron);
  • draslík šetřící diuretika (např. amilorid, spironolakton, triamteren);
  • doplňky draslíku (např. chlorid draselný);
  • prasugrel;
  • rivaroxaban;
  • selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu (SSRI; např. citalopram, fluoxetin, paroxetin, sertralin);
  • inhibitory zpětného vychytávání serotoninu a norepinefrinu (SNRI; desvenlafaxin, duloxetin, venlafaxin);
  • sulfasalazin;
  • tikagrelor;
  • trombolytická činidla (např. altepláza, streptokináza, urokináza);
  • vitamín E;
  • warfarin

Zdroj: Fraxiparine a alkohol

Alternativa k Warfarinu

NOAC jsou považovány za léky nové generace se specifickými a selektivními účinky. Mezi NOAC se řadí dabigatran (Pradaxa), rivaroxaban (Xarelto) a apixaban (Eliquis). Zmíněné nežádoucí účinky jsou většinou u těchto nových tabletových léků na ředění krve, jako je Pradaxa, Xarelto a Eliquis, eliminováy. Tyto moderní léky (nový lék místo Warfarinu) se v dnešní době mohou podávat u všech indikací jako Warfarin, zdravotní pojišťovny je však plně hradí pouze v určité situaci. 100% náhrada za Warfarin není. Ostatní léky včetně heparinu fungují na jiném mechanismu účinku.

Zdroj: Lék warfarin

ACE-Inhibitory

Nejlepšími léky na vysoký tlak jsou v současné době ACE-Inhibitory (ACE-I). Za své výtečné účinky na vysoký krevní tlak vděčí svému působení na srdeční sval a ledvinovou tkáň. Srdce a ledviny jsou dva typické orgány, které se podílejí na vysokém krevním tlaku. Tyto léky mají občas nežádoucí účinky, objevuje se při nich suchý dráždivý kašel. 
Mezi ACE-Inhibitory patří tyto léky:
 

Prestarium Neo 

Prestarium Neo je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 311 Kč. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo přispívá maximálně 100 Kč na 30 tablet. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je dražší až o 1,90 Kč! Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo cena.
 

Prestarium Neo Forte

Prestarium Neo Forte je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 495 Kč za 30 tablet. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo Forte přispívá částkou maximálně 134 Kč. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je nepatrně dražší až o 16 haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo Forte por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo Forte cena.
 

Tritace 2,5mg

Tritace je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 125 Kč za 20 tablet. Zdravotní pojišťovna na 20 tablet léku Tritace přispívá částkou maximálně 50 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí střední balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X2,5MG). U menšího balení, kde je 20 tablet, je sice nižší doplatek, ale cena jedné tablety je v tomto balení dražší až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po třiceti tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Tritace por tbl flm 30x2,5mg se dá zjistit zde: Tritace 2,5mg cena (http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0056977&tab=prices)
 

Tensiomin

Tensiomin sice není hrazený pojišťovnou, ale je to výborný lék na snížení náhle zvýšeného krevní tlaku. Na lék Tensiomin nepřispívá pojišťovna, ale i tak je jen na lékařský předpis. Cena léku Tensiomin 25mg 30 tablet, kterou si pacient hradí celou sám, je v době vydání článku 69 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X25MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je cena jedné tablety nepatrně dražší o několik haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Tensiomin por tbl flm 30x25mg se dá zjistit zde: Tensiomin 25mg cena.
 

Prenessa 4 mg

Prenessa je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Prenessa 4mg je v době vydání článku 33 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Prenessa 4mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X4MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice stejný doplatek a cena jedné tablety se tak zdraží až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Prenessa por tbl nob 90x4mg se dá zjistit zde: Prenessa 4mg cena.
 

Ramil 5 mg

Ramil 5 je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Ramil 5mg je v době vydání článku 415 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Ramil 5mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X5MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice nižší doplatek, ale i tak je cena jedné tablety dražší asi o 40 haléřů, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Ramil por tbl nob 90x5mg se dá zjistit zde: Ramil 5mg cena.
 

Zdroj: Nejlepší léky na vysoký krevní tlak


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP