Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

UŽÍVÁNÍ ČESNEKU S CITRONEM

OBSAH

Warfarin je lék užívaný k prevenci vzniku krevních sraženin (trombů) v cévním řečišti a v srdci. Jeho účinek je založený na blokování účinku vitamínu K v organismu. Vitamín K je látka rozpustná v tucích s vlivem na srážení krve, na stavbu kostí a ukládání glukózy do zásoby v játrech. Doporučená denní dávka vitamínu K je pro muže 80 µg, pro ženy 70 µg. Pokud jeho příjem potravou kolísá, mění se i srážlivost krve, což je situace, která pacienta léčeného Warfarinem může vážně ohrozit.

Zdroj: Jídelníček při užívání Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽU CITRON PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

ráda bych věděla zda mužu při warfarinu pít vodu s citronem. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Citronová šťáva neobsahuje žádný vitamín K a tudíž nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Vody s citrónem můžete vypít kolik chcete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Bělení kůže citronem

Citron je účinný zesvětlovací prostředek. Použití citronové šťávy na bělení kůže představuje opravdu bezpečnou metodu. Skvrny by se měly potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku. Výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Bělení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Citrusové plody na detoxikaci

Citrusové plody pomáhají tělu při odplavování toxinů. Také pomáhají trávicímu traktu s enzymatickými procesy. Mezi citrusové plody patří citron, pomeranč a limetka. Citronová šťáva pomáhá játrům v čisticím procesu. Jestli chcete zvýšit detoxikaci, tak se doporučuje každé ráno sklenice teplé citronové vody. Pamatujte si, že vitamín C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů. Vitamín C přeměňuje toxiny do stravitelného materiálu.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi POMERANČE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Maňovská.

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, pokud mohu pít vodu s citrónem., mohu jíst i pomeranče při užívání Warfarinu.? Pokud ano, jaké množství. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Maňovská.

Dobrý den..
Užívám Warfarin a pokud mohu pít vodu s citrónem ,mohu jíst také popmeranče a pokud v omezeném množství tak kolik. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Léčivé účinky citronu

Toto ovoce je bohatým zdrojem látek posilujících imunitu, cévy, napomáhajících uzdravení kůže a také bránících některým buněčným změnám vedoucím například k rakovině. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu volných radikálů a pomáhá i posilovat srdce. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Nežádoucí účinky česneku

  • Česnek při přímém styku s pokožkou nebo sliznicí pálí.
  • Při vnitřním užívání po česneku člověk trochu páchne, jednak z úst, ale i z kožního potu. Tyto neblahé účinky učinily česnek méně oblíbeným, než si skutečně zaslouží. Na zápach z úst po česneku trochu pomůže, když před česnekovým jídlem sníme jedno jablko nebo lžíci medu. Na zápach z pusy po česnekovém jídle trochu pomůže, když po jídle vypijeme sklenici nízkotučného mléka, popřípadě pomůže i nějaká vhodná žvýkačka, či ústní voda.
  • Při předávkování česneku dochází k bolestem žaludku a ledvin.
  • Vysoké dávky česneku můžou rozházet menstruační cyklus.
  • Česnek ředí krev, podobně jako Warfarin nebo Heparin, a proto by neměl být konzumován 7 dní před operací, protože jinak může způsobit silné krvácení.

Zdroj: Česnek kuchyňský

Diskuze

V diskuzi CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Mám to taky tak jako Vy, tak sem začal brát každé ráno Maku 2 lžíčky + voda s citronem.
Výsledek +5 Procent nárust kostní hmoty.Vřele doporučuji Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana.

Maku 2 lžičky- tím jste měl na mysli “mák”?
Pokud ano, tak mletý? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Jak použít česnek s citrónem

Citrónovo-česnekový zázrak

Suroviny:

  • 5 celých citrónů
  • 30 stroužků českého česneku
  • 1 litr vody

Postup:

  • Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky.
  • Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši.
  • Směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.

Poznámka:

  • Pijeme denně 2 cl před jídlem (to je 1 malá štamprle), a to buď ráno před snídaní, nebo před obědem.
  • Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok.
  • Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno.
  • Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Po 3 týdnech pití pocítíte v těle příjemné omlazení.
  • Zvápenatění a vedlejší příznaky, jako je zhoršený zrak nebo sluchové potíže, se postupně zmenšují a odcházejí. Po 3 týdnech užívání by měl člověk kúru na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Brzy se dostaví pronikavý úspěch.
  • Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci běhat na záchod. Vápník se rozpustil.
  • Užívá se jako prevence proti rakovině štítné žlázy. Výsledky jsou vynikající. Lék se také osvědčil při vypadávaní zubů – paradontóze.

Citrón a česnek

Česnek a citrón se s úspěchem používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá právě tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Pro přípravu tinktury citrón-česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml slivovice nebo vodky.

Postup výroby tinktury citrón–česnek:

Česnek oloupejte, citróny umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak hned odstavte! Tekutinu sceďte do láhve přes nekovové sítko, přidejte alkohol a uložte v chladu a temnu.

Jak se tinktura citron-česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle – po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocítíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení, se zmenšují a postupně odcházejí. Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě ve druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kúry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Téměř nic vás to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi STACYL NEŽÁDOUCÍ UCINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den, mohu užívat černý česnek a Stacyl zároveň,nebo mohu vypustit užívání stacylu během užívání černého česneku? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška nová.

Prosím,dle lékařky mám užívat Anopyrin 100.
V lékárně mi nabídli Stacyl..nevím proč Ale lékařka rikala at trvám na Anopyrinu...to take nevim důvod .
Podle mne je rozdíl v tom ,že Stacyl je bez receptu./to by mě vyhovovalo/.
Co byste doporučili. Děkuji za odpověď.
Beru 2.5mg Prestarium combi.
Tlak v normě. Ale vyssi chlesterol .

Mívám někdy potíže zažívací.

Zdroj: diskuze Stacyl nežádoucí ucinky

Česnek

Česnek pro většinu lidí neznamená víc než aromatické jídlo, potažmo zapáchající dech. Přesto může pár drobných stroužků poskytnout o mnoho víc – například ochranu proti hmyzu, či dokonce vylepšení sexuálního života.

Univerzální lék

Výhody česneku jsou ohromující. Jeden stroužek česneku obsahuje 12 tisíc miligramů alicinu – tedy stejné množství, jaké je v jedné dávce penicilinu! Pomáhá regulovat krevní cukry, zlepšuje srážlivost krve a snižuje krevní tlak. Je to také antioxidant podporující dlouhodobou imunitu. Množství lidí potvrdilo rozdíly již při užívání dvou stroužků česneku či šálku česnekového čaje denně.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KŘEN SMÍ SE JÍST SPOLEČNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Užívám 15 roků Warfarin, současné době buď s výsledkem hodně rozředěná krev nebo naopak zase jenom 1,8 QICK. došlo u mě i ke kolapsu při nízké hodnotě.
Teď jsem měla chřipku a mám stále ucpaný nos, dočetla jsem se že pomůže křen s citronem. Mohu ho s Warfarinem užívat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, křen s citrónem můžete. Křenu totiž sníte jen malé množství a díky tomu nemůže nijak ovlivnit účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a křen smí se jíst společně

Další recepty z česneku

Zdroj: Česnek kuchyňský

Diskuze

V diskuzi !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jessica.

!!!!!TOTO OPRAVDU FUNGUJE!!!!!
Nejlepší je smíchat sodu se skořicí a citronem, poté vše nanést na zuby a 3x denně vyčistit po dobu 7dní. - !!OSVĚDČENÉ!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rašatfa.

Ano, toto mám vyzkoušené - opravdu to funguje. A co Vám???

Zdroj: diskuze !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uchování česneku v soli

Ingredience: na 1 litr vody 250 g soli

Postup: Česnek oloupeme, stroužky narovnáme do malých skleniček s uzávěrem na závit a zalijeme studeným solným nálevem, aby byly všechny stroužky dobře potopené. Konzervace česneku v soli má stejné využití v kuchyni jako čerstvý česnek.

Zdroj: Uchování česneku

Česnek se solí – česneková pasta

Ingredience: 1 kg česneku, 350 g soli

Postup: Česnek oloupeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme sůl a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladu, nejlépe ve spodní části ledničky.

TIP: Aby vám česnek nezezelenal, je nutné stroužky podélně rozříznout a důkladně vyjmout klíček – střed česneku. Pokud necháte jen kousíček, dojde ke zbarvení obsahu!

Zdroj: Uchování česneku

Česnek v soli a sádle

Potřebné množství česneku vyloupejte, nechte stroužkům košilku, naházejte do „sádláku“, překryjte plátýnkem a uložte do spižírny. Stroužky postupně odebírejte z hrnce dle potřeby a vždy povrch uhlaďte, aby stroužky česneku nevyčnívaly. Sádlo z česneku se dá následně použít do pokrmů. Čerstvý chléb namazaný tímto sádlem, posypaný cibulí a trochou kmínu, s kyselou okurkou, to je opravdu delikatesa.

Česneková pasta se sádlem je další možnou variantou: Nadrtíte česnek, který zamícháte do povoleného sádla a nalijete do skleničky s uzávěrem. Požíváte, tam kde je potřeba utřený česnek.

Zdroj: Uchování česneku

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP