Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

WARFARIN A DALŠÍ LÉKY

OBSAH

Warfarin a Paralen

Paralen při léčbě Warfarinem není kontraindikovaný a lze jej užít.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI POUŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

nasidili mi WARFARIN ORION a tak tápu co mohu jíst a co né,má někdo skušenosti s potravinami,které mohu,musí být kořenová zelenina vařená? Co třeba maso,párky,salámi,olomoucké tvarůžky adt,jaké léky mohu používat léky na klouby Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Prosím o radu co lze konzumovat včetně ovoce a zeleniny a jiné potravy.Děkuji předem za radu a doporučeni.

Zdroj: diskuze Dieta při používání léku warfarin

Warfarin a Paralen

Bezpečně můžete užít na bolest léky, které srážlivost krve neovlivňují, například ty s účinnou látkou paracetamol (Panadol Novum, Paralen). To znamená, že k Warfarinu si Paralen v doporučeném dávkování vzít smíte.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK A XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cholesterol můžete bez léků snížit tím, že ho omezíte ve svém výživovém příjmu. Kotvičník není možné užívat společně s Warfarinem jen tak. Na této doplňkové léčbě se musíte dohodnout s lékařem od kterého dostáváte recept na Warfarin. Lékař vám poví, kdy můžete začít a jaký bude další postup.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
neužívám warfarin ale xarelto, je to lék na jiné bázi a nízkocholesterolovou dietu držím. Protože mám několik známých, kterým léky proti cholesterolu přivodily další zdravotní potíže, snažím se této medikaci vyhnout. Předem díky za odpověď.

Zdroj: diskuze Kotvičník a xarelto

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU UŽÍVAT SOUČASNĚ WARFARIN A MACMIROR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Mám zánět močového měchýře a lékař mi předepsal Macmiror. Ale zapomněla jsem upozornit, že beru lék Warfarin. Mohu léky brát současně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Macmiror můžete bez obav užívat společně s Warfarinem. Jen si dejte pozor na alkohol. Macmiror se nesmí kombinovat s alkoholem po celou dobu léčby. Pokud u sebe zjistíte nějaké nežádoucí účinky vlivem tohoto léku, tak je neprodleně sdělte svému lékaři. Pomůžete tím pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik tohoto léčivého přípravku

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu užívat současně Warfarin a Macmiror

Aulin a Warfarin

Aulin může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Ale podle výsledků vyšetření srážlivosti krve může lékař Aulin k Warfarinu předepsat a upravit dávkování, je-li třeba.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Diskuze

V diskuzi FRAXIPARINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel kotasek.

zdravim prosim vas proplaci VZP pripravek na trombózu FRAXIPARINE dekuji za informaci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šindlerová Miloslava.

Jak dlouho mohu současně aplikovat Fraxiparine a užívat Warfarin.Děkuji za brzkou odpověď.Šindlerová

Zdroj: diskuze Fraxiparine

Co při bolesti

Při užívání Warfarinu byste neměli používat žádné jiné léky, které ovlivňují srážlivost krve. Léky ze skupiny takzvaných nesteroidních antirevmatik (ibuprofen, kyselina acetylsalicylová a další) mohou srážlivost ovlivnit, takže se jim vyhněte. Paracetamol bez obav můžete. Pokud by byly bolesti silné a paracetamol by nestačil, může lékař předepsat silnější analgetika ze skupiny opioidů.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem AESCIN TEVA VERSUS WARFARIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Matejka.

Dají se tyto látky společně užívat? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aescin zpomaluje srážení krve. Společně s léky jako je Warfarin může zvyšovat riziko krvácení. Konzultujte doplňkovou léčbu aescinem se svým lékařem, od kterého dostáváte recept na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aescin teva versus warfarin.

Warfarin a omega-3

Omega-3 mastné kyseliny nejsou pro warfarizované pacienty vhodné, jelikož mohou negativním způsobem ovlivnit účinky léku. Omega-3 mastné kyseliny zpomalují srážlivost krve. Společně je to možné užívat jen s kontrolou srážlivosti a případným upravením dávkování Warfarinu, které provede lékař po výsledcích krve.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN S JINÝMI LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Vaněk.

Dostal jsem doporučení lék na bolest NIVELISAN ve formě náplastí a ještě mast Levasan ptám se jestli toto mohu používat když beru lék warfarin Děkuji za odpověď. Vaněk,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti aplikované na pokožku nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin s jinými léky

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN S JINÝMI LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda při užívání warfarinu můžu užívat i progesteronovou mast?
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Progesteron nijak neovlivňuje účinky Warfarinu, takže je možné jej používat i když užíváte Warfarin. Důkaz k tomu můžete vidět v mezinárodní databázi interakcí léčiv, odkaz je zde: www.drugs.com/intera…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin s jinými léky

Warfarin a antibiotika

Užívání antibiotik při léčbě Warfarinem není kontraindikováno. Je však potřeba myslet na úpravu dávky léku při užívání metronidazolu a cotrimoxazolu, jinak je samozřejmě lépe zkontrolovat krevní srážlivost po dobrání antibiotik, či při výskytu jakýchkoli krvácivých komplikací, a v případě INR mimo požadovanou mez upravit dávku Warfarinu.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN – NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den,
jsem ročník 1947 a od roku 1970 jsem diabetik na inzulínu. Celé roky jsem dokázal cukrovku udržet v přijatelné mezi. Nyní jsem 18let na inzulínové pumpě která je super věc. Nyní jsem si vylepšil stav diabetu pomocí FreeStyle Libre senzorem který mi pomohl ještě lépe vylepšit nastavení pumpy. V roce 2017 červen jsem po očkování proti klíšť. encefalytýdě obdržel Myastenii Gravis. Pro vysoké dávky Prednizonu + další léky mne potkala v prosinci 2017 oboustranná embolie plic a od ledna 2018 jsem užíval Xalerto bez jakýchkoliv modřin a průjmů které se dostavily po nástupu WARFARINU. Celých devět měsíců se snažím bezůspěšně přemluvit paní doktorku která tvrdě zastává WARFARIN--NEJDE TO! Pojišťovna ta by mi dala. Chtěl bych poprosit o radu kdo by mi poradil na koho se mohu obrátit pro zrušení WARFARINU.
Děkuji předem František

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ten důvod je jednoduchý. Warfarin je levný lék oproti Xalertu a proto se lékaři brání jeho trvalému předepisování. Když si ale najdete lékaře, který dokáže před pojišťovnou obhájit, že Warfarin má u vás nebezpečné vedlejší účinky, tak vám bude zdravotní pojišťovna platit i tyto drahé léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY KTERÉ SE NESMÍ UŽÍVAT S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den,
měla bych na Vás prosbu, zda by bylo možné oznámit mi léky které se spolu s Warfarinem nesmějí užívat. Obvodní lékařka mi warfarin předepsala k užívání, ale bohužel o lécích které se společně s Warfarinem nesmí používat, to mi neřekla.
Děkuje a zdraví Vás Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin se nemá rád s mnoha léky. Obecně není vhodné při léčbě warfarinem používat jiné léky, které taktéž působí proti srážení krve. Mezi ně patří acylpyrin a ibuprofen. Warfarin může být nebezpečný a život ohrožující, když některý další léčivý přípravek změní sílu jeho účinku. Abyste předešla těmto komplikacím, tak se vraťte ke své obvodní lékařce a prodiskutujte s ní každý lék, který užíváte. Než k ní půjdete, tak si sepište seznam všech užívaných léků a to i těch volně prodejných a nebo po domácku připravených. V ordinaci je pak jeden po druhém ve svém seznamu odškrtejte podle názoru lékařky. Tyhle lékové inventury jsou prospěšné a je dobré je čas od času udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky které se nesmí užívat s warfarinem

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem VARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý večer chci se zeptat jestli můžu betakaroten když jim varfarin.dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Beta-karoten může zvyšovat riziko krvácení při užívání s léky, které samy o sobě zvýšují riziko krvácení. Mezi tyto léky patří aspirin, antikoagulancia (léky na ředění krve), jako je warfarin nebo heparin, protidestičkové léky, jako je klopidogrel a nesteroidní protizánětlivé léky, jako je ibuprofen nebo naproxen. Beta-karoten raději doplňujte přírodními zdroji, především mrkví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. S jejich užíváním by měl za účelem ředění krve souhlasit lékař.

Mezi přírodní náhrady přípravku Warfarin patří zázvor, kari, skořice, kurkuma, máta peprná, oregano, paprika, kajenský pepř, lékořice, česnek.

Více se o přírodních náhradách za lék Warfarin dozvíte zde.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nebyly prokázány žádné účinky.

Přípravek Warfarin Orion obsahuje monohydrát laktózy. Pokud víte, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, informujte o tom lékaře ještě před zahájením užívání přípravku Warfarin Orion.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP