Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

WARFARIN A LEKY NA BOLEST

OBSAH

Warfarin a Paralen

Bezpečně můžete užít na bolest léky, které srážlivost krve neovlivňují, například ty s účinnou látkou paracetamol (Panadol Novum, Paralen). To znamená, že k Warfarinu si Paralen v doporučeném dávkování vzít smíte.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

40 let trpim opravdu velkymi bolestmi zad, bez analgetik nemohu fungovat. Pred 4 tydny jsem dostala warfarin, ke kteremu nesmim uzit zadny lek tisici bolest,a protoze nemohu s bolesti zad vydrzet, nemohu se ani vratit do prace, ani doma nejsem schopna fungovat. Muze mi nekdo poradit, jak z teto patove situace? Protoze jinak skoncim na psychiatrii, muj aktivni normalni zivot skoncil. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I když užíváte Warfarin, tak můžete použít některé léky proti bolesti. Na mírnou bolest můžete bez obav použít volně prodejný Paralen. Na tlumení silnější bolesti můžete použít léky na lékařský předpis, jako je Tramadol nebo Kodein.
Na silnější bolest je k dispozici Palladone-SR nebo Oxykodon. Zeptejte se svého praktického lékaře, který z léků bude pro vás vhodný a vyzvedněte si ho v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a bolest zad

Aulin a Warfarin

Aulin může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Ale podle výsledků vyšetření srážlivosti krve může lékař Aulin k Warfarinu předepsat a upravit dávkování, je-li třeba.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN S JINÝMI LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Vaněk.

Dostal jsem doporučení lék na bolest NIVELISAN ve formě náplastí a ještě mast Levasan ptám se jestli toto mohu používat když beru lék warfarin Děkuji za odpověď. Vaněk,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti aplikované na pokožku nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin s jinými léky

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LÉKY NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofman.

Prosím o sdělení zda je možné k warfarinu užívat proti bolesti tablety ZALDIAR 37,5mg/325mg_?
Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Zaldiar obsahuje paracetamol a tramadol. Tato kombinace zvyšuje účinky Warfarinu zatím neznámým mechanismem. Je třeba, aby lékař, který vede vaši léčbu Warfarinem věděl, že tento lék užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a léky na bolest

Warfarin a Paralen

Paralen při léčbě Warfarinem není kontraindikovaný a lze jej užít.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA NEBO WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gutlébetová Lubomíra.

Je mi 81 let, kardiolog mi vyměnil Warfarin za PRADAXU 110 mg. Mám artrozu obou kyčlí a kolen. Prosím Vás o Vaše doporučení, která analgetika mohu při užívání
PRADAXY brát. Předem Vám děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba Pradaxou je v podstatě za odměnu, protože oproti Warfarinu nemusíte držet žádnou dietu, ale jeden háček to má, a tím je velmi omezená možnost léčby bolesti volně prodejnými léky. Při Pradaxe můžete na bolest použít pouze paracetamol (Paralen). Maximální dávka paracetamolu může být 4 gramy za den, což je 8 tablet. Ale nezoufejte, protože na bolest existují další silnější léky vázané na předpis. Dohodněte se s lékařem, od kterého máte Pradaxu, aby vám předepsal vhodný lék na bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Bezpečné léky na bolest při Warfarinu

Níže uvedený přehled uvádí léky proti bolesti, které nezvyšují riziko krvácení u pacientů užívajících příležitostně antikoagulancia (PRN), protože nejsou NSAID. Mohou být také užívány pravidelně, ale v takovém případě by měl být INR zkontrolován asi 4–5 dnů po zahájení léčby a znovu asi o 10 dní později, aby bylo jisté, že nedošlo k interakci nově užívaného přípravku na léčbu bolesti s warfarinem.

Účinnost: Slabší léky proti bolesti

  • obecný název: acetaminofen
  • značka, příklady: Tylenol
Účinnost: Léky na středně silnou bolest
  • obecný název: tramadol, síran kodeinu, hydrokodon
  • značka, příklady: Ultram, Ultracet, Lorcet, Lortab, Vicodin
Účinnost: Silnější léky proti bolesti
  • obecný název: hydromorfon, meperidin, morfium, oxykodon
  • značka, příklady: Dilaudid, Demerol, MS Contin, Percocete

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Warfarin a léky na bolest

Warfarin v kombinaci s Ibalginem zvyšuje riziko krvácení, proto je Ibalgin k Warfarinu kontraindikovaný. Také lék Tramadol zvyšuje účinek Warfarinu. Léky jako je Ibalgin a jemu podobné totiž výrazně zvyšují riziko vnitřního krvácení. Movalis si můžete k Warfarinu vzít pouze v opodstatněných indikacích na doporučení lékaře. Je zde nutná opatrnost při užívání obou léků současně, protože tato kombinace zvyšuje riziko poškození trávicího traktu a vnitřního krvácení. Indobene gel k Warfarinu smíte použít 1–2x denně na bolestivá zánětlivá místa v tenké vrstvě a pouze na menší plochy těla. Na bolestivá místa smíte používat i Dolgit krém v doporučeném množství, ale neměli byste ho nanášet častěji než 2x denně a používat déle než 1 týden. Gel byste neměli bez porady s lékařem používat déle než 5–7 dní v kuse. Aulin také může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Doreta sice může ovlivnit účinek Warfarinu, nicméně ji lékař může k Warfarinu předepsat, a je-li třeba, upravit dávkování léků. Gel Lioton 100 000 není pro pacienty užívající Warfarin vhodný, jelikož může prodloužit dobu, za kterou dojde ke srážení krve (protrombinový čas).

Bezpečně se mohou užít léky na bolest, které srážlivost krve neovlivňují, například paracetamol (Panadol Novum, Paralen). Bez vědomí lékaře nesmíte brát na bolest žádné jiné léky než ty, které obsahují čistý paracetamol.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobryden,prosim o dpoveď.Mohu pri warfarinu leky na bolest Tramal Retard
150 mg.a pri zacpě Zaječickou Hořkou nebo jiná projimadla.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zaječická hořká Warfarin nijak neovlivňuje. Tramal zvyšuje riziko krvácení, pokud se užívá společně s Warfarinem. Jakmile by se u vás objevilo neobvyklé krvácení nebo modřiny, zvracení, krev v moči nebo ve stolici, bolesti hlavy, závratě nebo slabost, tak okamžitě zavolejte svého lékaře. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Warfarin a omega-3

Omega-3 mastné kyseliny nejsou pro warfarizované pacienty vhodné, jelikož mohou negativním způsobem ovlivnit účinky léku. Omega-3 mastné kyseliny zpomalují srážlivost krve. Společně je to možné užívat jen s kontrolou srážlivosti a případným upravením dávkování Warfarinu, které provede lékař po výsledcích krve.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JINÉ LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Hirschfeldová.

Dobrý den začala jsem užívat warfarin a deně užívám Magnezium+b+c vitamíny 3v1 mohu to společně užívat mám bolesti v zádech doktor mi předepsal Diclofenac,který ted nemohu užívat jaký jiný lék mohu užívat a co paralen co na migrénu děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnezium + B + C jsou vzhledem k Warfarinu neškodné. Diclofenac posiluje účinky Warfarinu a hrozí krvácení, můžete ho ale použít ve formě gelu, který se nanáší na bolestivá místa. Diclofenac je obsažen například ve Voltarenu. Vnitřně můžete na bolest užívat Paralen a nebo na předpis lék Tramadol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem CO MOHU UŽÍT NA BOLEST PŘI LÉČBĚ VARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Urbanovská.

nikde nemohu zjistit, čím mohu ztlumit bolest páteře po úrazu při užívání warfarinu. Momentálně mám parametr INR 4,9, takže nyní warfarin neužívám. Děkuji za radu, protože mám dost silné bolesti a nevím, co dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S Warfarinem můžete z volně dostupných léků tlumit bolest jen paracetamolem (Paralen), přičemž nesmíte překročit maximální denní dávku paracetamolu pro dospělé, která činí 4 gramy! Paracetamol se nehodí pro dlouhodobé užívání. Když paracetamol nebude stačit, tak jsou k dispozici další léky, které je možné užívat s Warfarinem, ale ty jsou na lékařský předpis. Takže, až půjdete pro recept na Warfarin, tak zároveň poproste o recept na lék proti bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co mohu užít na bolest při léčbě varfarinem

Warfarin a antibiotika

Užívání antibiotik při léčbě Warfarinem není kontraindikováno. Je však potřeba myslet na úpravu dávky léku při užívání metronidazolu a cotrimoxazolu, jinak je samozřejmě lépe zkontrolovat krevní srážlivost po dobrání antibiotik, či při výskytu jakýchkoli krvácivých komplikací, a v případě INR mimo požadovanou mez upravit dávku Warfarinu.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ZELENINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky aplikované na kůži nijak neovlivňují účinky Warfarinu. Klidně tuto mast můžete používat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI POUŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

nasidili mi WARFARIN ORION a tak tápu co mohu jíst a co né,má někdo skušenosti s potravinami,které mohu,musí být kořenová zelenina vařená? Co třeba maso,párky,salámi,olomoucké tvarůžky adt,jaké léky mohu používat léky na klouby Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Prosím o radu co lze konzumovat včetně ovoce a zeleniny a jiné potravy.Děkuji předem za radu a doporučeni.

Zdroj: diskuze Dieta při používání léku warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. S jejich užíváním by měl za účelem ředění krve souhlasit lékař.

Mezi přírodní náhrady přípravku Warfarin patří zázvor, kari, skořice, kurkuma, máta peprná, oregano, paprika, kajenský pepř, lékořice, česnek.

Více se o přírodních náhradách za lék Warfarin dozvíte zde.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nebyly prokázány žádné účinky.

Přípravek Warfarin Orion obsahuje monohydrát laktózy. Pokud víte, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, informujte o tom lékaře ještě před zahájením užívání přípravku Warfarin Orion.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP