Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Téma

WARFARIN A TROMBEX

OBSAH

warfarin a sladkosti

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Poradna

V naší poradně s názvem TROMBEX X WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

pět roků jsem brala warfarin, který mi nyní lékař změnil za trombex. Jaký je v těchto lécích rozdíl. Vím, že jsou to léky k ředění krve. Ale jaký je v nich rozdíl? Je některý z nich "lepší, horší, účinnější, méně účinný"? Vždy jsem si myslela, že warfarin je nejúčinnější a nyní mi lékař předepsal trombex. Před užíváním warfarinu jsem roky užívala Trombo Ass.
Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trombex obsahuje látku Klopidogrel, která působí přímo na určité receptory krevních destiček a ty pak nejsou schopny tvořit sraženiny. Kdežto Warfarin deaktivuje vitamín K, který je nezbytný ke spuštění celého procesu srážení krve, ale na krevní destičky nijak nepůsobí. Klopidogrel byl objeven teprve nedávno a používá se od začátku tohoto století. Klopidogrel, stejně jako Warfarin a Aspirin, je na seznamu základních léčivých přípravků Světové zdravotnické organizace, nejbezpečnějších a nejúčinnějších léků potřebných ve zdravotnickém systému. Mezi výhody Klopidogreu patří nízká kontraindikace s jinými léky a odpadá nutnost držet speciální dietu. Mezi nejvýznamnější nevýhody Klopidogrelu patří nesnášenlivost s Omeprazolem, a určitými léky na diabetes 2. typu. Dále Klopidogrel způsobuje bolest hlavy, nevolnost, snadné modřiny, svědění kůže a pálení žáhy. Proto je na místě opatrnost při výběru vhodného léku na pálení žáhy místo Omeprazolu. Rovněž volně prodejné léky proti bolesti, vyjma Paracetamolu, mohou společně s Klopidogrelem způsobit krvácení ve střevech, což se projeví jako krev ve stolici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombex x warfarin

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi TROMBEX X WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

pět roků jsem brala warfarin, který mi nyní lékař změnil za trombex. Jaký je v těchto lécích rozdíl. Vím, že jsou to léky k ředění krve. Ale jaký je v nich rozdíl? Je některý z nich "lepší, horší, účinnější, méně účinný"? Vždy jsem si myslela, že warfarin je nejúčinnější a nyní mi lékař předepsal trombex. Před užíváním warfarinu jsem roky užívala Trombo Ass.
Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška Doležalová.

Dobrý den,mám prosbu,užívám trombex ale hodně se mi začali dělat modřiny.Když jsem byla na třetí dávce očkování proti coroně ptala jsem se pana lékaře zda je možné že to mám po tom trombexu tak mi řekl že ano a že mi musí předepsat jiné léky ale já si nemohu vzpomenout,říkal že jsou nejnovější.Moc děkuji.Warfarin brát nemohu.Poradíte mi prosím.Doležalová Jindra

Zdroj: diskuze Trombex x warfarin

Warfarin a těhotenství

Warfarin se během těhotenství nedoporučuje. Žena, která otěhotní nebo plánuje otěhotnět, by měla v případě, že užívá Warfarin, informovat svého lékaře.

Zdroj: Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE TROMBEXEM 5 A POUŽITÍ VÍT. K se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mila.

Dobrý den, mám prosbu jak se zachovat. Jsem 3 roky po střední CMP, zároveň jsem 3/4 po těžké dopravní nehodě a nesrůstá stehenní kost. Vím, že vít. K podporuje tvorbu bunecite stavby kosti ale též zahušťuje krev, což je protiklad při užívání Trombexu. Prosím jak nejlépe postupovat . Můj neurolog přesný postup neví. Děkuji moc. Milan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trombex obsahuje účinnou látku Clopidogrel a jeho účinky nejsou závislé na vitamínu K. Vitamín K je omezen pouze u léčby Warfarinem. Když užíváte Trombex, tak můžete konzumovat vitamínu K kolik chcete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Správné hodnoty ředění krve

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Dobrý den.Prosím o Váš názor .Jsem po zavedení stentu do věnčité tepny a byl mi naordinován dlouhodobě lék Trombex 75 mg společně s Godasalem.Po půlroční léčbě mi byl vysazen Godasal a nadále užívám Trombex a lék na statiny LESCOL40mg .Mám tímto dotaz, zda mohu pít k Trombexu čaj Červené Lapacho a tinkturu hlohu na posílení srdce.Děkuji za informaci Pavlík

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Warfarin a lékové interakce

Warfarin má vliv na účinnost mnoha léků a mnoho léků pak ovlivňuje účinek Warfarinu. V obou případech se jedná jak o léky na předpis, tak o léky volně prodejné. Lékové interakce mohou hodnotu INR zvýšit (krev je pak příliš řídká a hrozí krvácení), nebo naopak snížit (krev je pak příliš hustá a hrozí vznik krevních sraženin).

Níže jsou uvedeny některé léky, které mohou ovlivnit účinnost přípravku Warfarin, což však neznamená, že daný lék užívat nesmíte. Znamená to, že na začátku užívání nového léku bude třeba kontrolovat hodnotu INR častěji. Zahájení, změnu či ukončení užívání jakéhokoliv léku (léku na předpis i léku volně prodejného) byste měli vždy konzultovat s lékařem.

Léky na předpis (podle třídy)

Běžné volně prodejné léky

Antibiotika

Aspirin (Anopyrin)

Analgetika

Nalgesin

Antikonvulziva

Antidepresiva

Ibalgin, Ibuprofen

Antiagregační léky (Trombex, Ticlid)

Cimetidin

Léky na cukrovku

Ranitidin (Zantac)

Gastrointestinální léky

Pepto Bismol

Léky na dnu

Vitamín C (více než 500 mg denně)

Léky snižující hladinu tuků

Vitamín E (více než 400 IU denně)

Steroidy

Multivitamíny obsahující vitamín K

Léky na štítnou žlázu

Glukosamin a Chondroitin

Antiarytmika

Koenzym Q10

Protiplísňové léky

Zdroj: Průvodce pacienta s Warfarinem

Diskuze

V diskuzi TROMBEX A ŽENŠEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana Svačinová.

Dobry den , prosim muze se uzivat ženšenovy čaj s Trombexem?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Trombex a ženšen

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika červenková.

Dobrý den,před dvěmi lety jsem měla mrvici.Do dnes beru anopyrin a trombex.Stává se mi,že když dlouho ležím,mám tzv tvrdé nohy hlavně ve stehnech.Znamená to,že se mi ucpávají cévy?
Protože jsem měla vyšší tlak,byla jsem na vyšetření na interně a p doktotka mi řekla,že bych už neměla brát dohromady trombex anopyrin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pepa.

DOBRÝ DEN. Prosím mně slabou mozkovou příhodu užíval jsem anopirin k tomu p. doktorka přidala TROMBEX mám tzv tvrdé nohy hlavně ve stehnech BOLÍ MNĚ SVALSTVO I NA HORNÍCH KONČETINÁCH PROSÍM O ODPOVĚD

Zdroj: diskuze Trombóza dolních končetin příznaky

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi TROMBÓZA DOLNÍCH KONČETIN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav skopal.

dobry den,prosim o radu jedeme na termalni koupaliste mohu mohu do vody,ktera ma 34st.a treba to stridat a jak dlouho mohu setrvat dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef holomek.

mám také ráno tuhé nohy a bolí mně svalstvo užívám TROMBEX 0.75 prosím co mám dělat abych se zbavil těchto problému

Zdroj: diskuze Trombóza dolních končetin příznaky

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Diskuze

V diskuzi GODASAL NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří turek.

prosím o sdělení,zda mohu godasal používat a to z důvodu,že užívám již TROMBEX 75 mg,dříve jsem s ním užíval STACYL 100 mg ale musel mi ho lékař na mojí žádost zrušit,bolel mě žaludek.Jsem 2 rokyy po mozkové mrtvici,mám parkinsonovu nemoc,diabetes ii. stupně a nyní středně těžkou axonalne demyelinizacní motorickosenzitivní polineuropatii na DK bilat,mám potíže z nohami a mám obavy z tromboz na nohách.Užívám léky BETALOC 200 mg 1 x,MEDOPEXOL 07 mg, 1 1/2 /2,EBRANTIL 60 mg 1 0 1,PRESTANCE 5 mg/5 mg 1 0 0,TROMBEX 75 mg 0 1 0,na cukrovku STANDAMET 500 mg a TRAJENTA 5 mg.Má vysoký krevní tlak a ischemckou srdeční potíží.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Havrlantová.

Je možno při užívání godasalu brát i vitamin K2+D3 forte.

Zdroj: diskuze Godasal na ředění krve

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE - SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Poláček Standa.

Jak je to s rakytníkem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slávka.

Beru léky na vysoký tlak Tonarssu a večer Ebrantil a už 2 roky trombex. Jsem po ICMP. Četla jsem, že trobex je na krátkodobé užívání. Mam zažádat o jiný lék? Děkuji

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve - seznam

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nebyly prokázány žádné účinky.

Přípravek Warfarin Orion obsahuje monohydrát laktózy. Pokud víte, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, informujte o tom lékaře ještě před zahájením užívání přípravku Warfarin Orion.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a zázvor

Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.

Zdroj: Warfarin a zelenina


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP